Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Multen 16 persones per no dur mascareta en una sola tarda al Parc Francolí de Tarragona

Uns veïns van avisar a la Guàrdia Urbana de l'aglomeració a la zona de l'skatepark i la pista de futbol | El conseller Castaño carrega contra «la irresponsabilitat»

Dia mogut, aquest dimecres 11 de novembre, al Parc Francolí de Tarragona. En una sola tarda, la Guàrdia Urbana ha enxampat i multat  a un total de 16 persones per incomplir la norma que obliga a dur mascareta  i saltar-se les restriccions derivades de la Covid-19. Els agents van rebre un avís veïnal que alertava de l'aglomeració a la zona de l'skatepark i la pista de futbol, en una queixa habitual per al veïnat de la zona i que ja va explciar TarragonaDigital aquest estiu.

A més de la sanció  per no dur mascaretes, la Urbana també va sancionar a nou dels individus, que estaven reunits  malgrat ser conscients que només es permeten trobades d'un màxim de sis persones. El conseller de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha estat dur al respecte: «No tolerarem activitats incíviques de gent que posa en risc altres persones per la seva irresponsabilitat  i inconciència», ha avisat. En el marc d'aquestes actuacions i sancions, també es va enxampar dues persones que venien droga al parc.

Segons ha informat el consistori, entre el mes de juliol i l'1 de novembre ja s'havia multat a 330 persones i 49 establiments per no complir les normatives de seguretat envers la pandèmia. Sortir sense mascareta, superar l'aforament a les reunions i no respectar l'horari del toc de queda  són, per aquests ordre, els motius més repetits.