Imatge del web de l'Ajuntament de Cambrils

Uns hackers demanen a l'Ajuntament de Cambrils un rescat en bitcoins per desbloquejar el seu servidor

El ciberatac es va produir dimarts, 22 de desembre, i manté inoperatius els serveis informàtics del consistori

Els hackers que van atacar i bloquejar dimarts els servidors informàtics de l’Ajuntament de Cambrils demanen ara un rescat en bitcoins. Segons avança el ‘Diari de Tarragona’, els pirates exigeixen una quantitat ingent d’aquesta moneda virtual, tot i que encara no n’ha transcendit la suma exacta. Programadors i informàtics del consistori cambrilenc treballen amb còpies de seguretat per tal de restablir el servei i la normalitat al més aviat possible.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L’atac, que encara bloqueja tot el sistema, ha obligat a anul·lar les cites prèvies dels últims dies, que es reprogramaran quan torni la normalitat al sistema. Evidentment, tampoc es poden fer tràmits a través de la seu electrònica ni denúncies a la Policia Local de Cambrils, que ha derivat als Mossos d’Esquadra la gestió d’aquestes gestions. L’Ajuntament de Cambrils ha creat un gabinet de crisi per monitorar l’evolució de l’atac, a l’espera de solucions, i el ple d’ahir dimecres es va celebrar amb normalitat a través d’un aplicatiu de videoconferència i al marge del servidor municipal.

Des del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) alerten que els ciberatacs de programari de segrest contra administracions públiques són, malauradament, cada vegada més freqüents i una amenaça real per a les institucions de casa nostra.