La trista història del Danko: es perd a Montbrió i mor en una baralla de gossos abans que el trobin

El gos va ser trobat a Cambrils i traslladat a l'Última Llar
El Danko va morir a causa d'una baralla amb més gossos en una gàbia de l'Última Llar | facebook

 

Rebombori a les xarxes socials per la mort del Danko, perdut a Montbrió i traslladat a l'Última Llar, on va morir a causa d'una baralla amb altres gossos. El Danko es va perdre el passat mes de gener, després d’escapar-se d’un mas de Montbrió del Camp. El seu amo, el Jordi, va fer una crida a través de les xarxes socials per tal de localitzar-lo, malgrat que el gos no duia xip i era una tasca difícil. Després de saber que l’havien trobat i traslladat a la gossera Última Llar de Reus, el Jordi va anar a recollir el seu gos. Quan va arribar al centre, però, els responsables li van comunicar que el Danko havia mort després d’una baralla en una gàbia amb altres gossos.

 

El Danko era un gos carinyós i alegre, tal com el descriu el Jordi. Com cada dia, va sortir a passejar pels voltants del mas, però aquell dia no va tornar. Al cap d’un parell de dies, el Jordi va començar-lo a buscar pels pobles del voltant, a Montbrió, Vinyols o Riudoms. Diumenge passat, una usuària de Facebook va publicar, en un grup de mascotes, que havien localitzat a Cambrils un gos molt semblant al Danko. 

 

La Policia Local de Cambrils va informar al Jordi que el Danko havia sigut traslladat a l’Última Llar, així que l’endemà, dilluns 10 de febrer, el Jordi va anar fins a Reus a buscar el seu gos. Quan va arribar a la gossera, però, li van explicar que, al cap d’una setmana d’haver recollit el Danko, va acabar morint després de quedar malferit per culpa d’una baralla amb altres gossos dins la gàbia on l’havien tancat. Els responsables de la gossera li van ensenyar al Jordi una foto del Danko del dia que havia ingressat, el 13 de gener, i li van entrar l’informe del veterinari.

 

El Jordi assumeix la part d’irresponsabilitat en no haver posat el xip al Danko, però explica que que mai va considerar que fos el seu amo, sinó el seu company. Ara, entitats animalistes i amants dels animals qüestionen si l’actuació de l’Última Llar va ser la més adequada, i dubten de si el gos va morir de manera natural o va ser sacrificat. Acusen la protectora de mala praxi i negligència.

 

L'Última Llar nega que sacrifiquessin el gos

Davant l'allau de comentaris negatius, l'Última Llar assegura que la seva activitat està regularment inspeccionada pels ajuntaments, els Agents Rurals, el SEPRONA i les Unitats Regionals de Medi Ambient. La gossera afirma que compleix la normativa vigent i que en 18 anys d'activitat, mai cap inspecció ha resultat en una infracció. 

 

Quan el Danko va arribar a la protectora d'animals, el veterinari va seguir el protocol establert i li va implantar un xip. El dia 15 de gener, el gos va passar a una gàbia, en la qual tres dies després hi va haver una baralla i altres gossos el van atacar. Es desconeix el motiu de la baralla, ja que a priori els gossos amb qui compartia la gàbia, mai havien donat problemes. L'Última Llar assegura que malgrat els esforços dels veterinaris, el personal no va poder fer res pel Danko, que va acabar morint a causa de les ferides. Neguen que l'animal fos sacrificat.

 

Des de l'Última Llar expliquen que quan un gos mor dins el centre, l'animal és dipositat en fred durant 20 dies per si el propietari el ve a reclamar i pugui recuperar el seu cos. En el cas del Danko, ja havien passat més de 20 dies després de la baralla, i el Danko ja havia sigut enterrat. «Evidentment que donem la cara i assumim l'error i la responsabilitat que pugui provocar, però om entendreu hi ha moltes circumstàncies de les quals no en som responsables i que al final acabem provocant aquestes coses», expliquen des del centre.

"❗🚔TENSIÓ AL POLÍGON SUD: Tot el que se sap sobre la investigació a Ercros" "🚨 ATENCIÓ ALTAFULLA: La urgent petició de l'alcalde i els Mossos als veïns"