Imatge de la columna de fum que genera un incendi al polígon químic sud de Tarragona

Extingit un incendi en una empresa del polígon químic sud de Tarragona

El foc s'ha originat en una torre de refrigeració durant les tasques de manteniment

Els Bombers de la Generalitat s'han activat el matí d'aquest dimecres, 20 de gener, per un avís d'una gran columna de fum al polígon químic sud de Tarragona. Segons han informat, els han alertat poc després de tres quarts d'onze del matí, concretament a les 10.51 hores, després de detectar una gran columna de fum.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, es tractaria d'un incendi a l'empresa Covestro,  el qual ja està extingit. L'incendi s'hauria originat durant les tasques de manteniment de la planta. A conseqüència de l'incendi, no hi ha hagut cap afectació personal. Tampoc hi ha hagut cap afectació externa, ja que el fum originat per l'incendi no era tòxic.

Poc després, Protecció Civil ha confirmat l'incendi en una torre de refrigeració fora de servei de l'empresa. En l'extinció de l'incendi hi han treballat els Bombers de la Generalitat i els Bombers del Parc Químic, que estaven supervisant els treballs de manteniment i han actuat ràpidament per apagar les flames.

Els incidents al polígon químic, en el punt de mira després d'IQOXE

La columna de fum que provoca l'incendi ha generat expectació entre els ciutadans de la Canonja , Vila-seca i Tarragona, sobretot des dels barris de Ponent, ja que era visible des d'aquests municipis. 

Un any després de l'accident a IQOXE en el qual van morir tres persones, els incidents als polígons químics de Tarragona estan en el punt de mira. Fa tan sols una setmana veïns, sindicats, associacions i personalitats polítiques es van manifestar a la plaça de la Font i al barri de Bonavista de Tarragona per exigir «més seguretat». També van denunciar que un any després de la tragèdia, «tot segueix igual» i que no s'ha fet cap pas endavant en la prevenció de més incidents. A més, denuncien els constants sorolls que la indústria petroquímica provoquen i lamentaven que durant el 2020 no es fes cap simulacre.