Imatge nocturna de l'incendi de Collredó, a Tortosa

Controlat el foc forestal a la zona de Collredó de Tortosa

L'Ajuntament informa que ha calgut desallotjar 18 persones de diversos habitatges

Actualització - 12.20 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a dos quarts de dotze del migdia l'incendi forestal originat aquest dimecres a la zona de Coll Redó, al terme municipal de Tortosa. Els efectius han centrat els esforços a mantenir el perímetre tancat durant la passada nit. Segons han apuntat, a l'incendi ja no hi ha flama però queden punts calents que cal remullar. El vent que ha bufat les darreres hores es preveu que disminueixi. Segons els Agents Rurals, la superfície afectada és de 2,43 hectàrees. La desena de dotacions terrestres que hi treballen es mantindran actives durant tot el dia amb la previsió de poder-ne retirar alguna esgraonadament.

Actualització - 07.55 hores

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal a la zona de Collredó de Tortosa. Des d'aquest matí es manté un dispositiu amb una desena de dotacions terrestres amb unitats GRAF i EPAF. A més, està previst que s'enlairi un helicòpter per sobrevolar la zona.

Actualització - 21.57 hores

El foc forestal que des d'un quart de set de la tarda crema a la zona de Collredó de Tortosa s'ha donat per estabilitzat minuts abans de les deu de la nit, segons han informat els Bombers. Les primeres estimacions apunten a una afectació de dues hectàrees. Una vintena de dotacions seguiran remullant la zona fins que el foc es pugui considerar controlat. Les flames se situen entre el Coll de Santa Catalina i Collredó, en una zona d'accés difícil i a contra vent, que bufa de forma moderada. S'ha pogut evitar, però, que el foc sortís del coll i arribés a una cresta, fet que ha permès estabilitzar-lo. Per la seva banda, l'Ajuntament de Tortosa ha informat que ha calgut desallotjar 18 persones de diversos habitatges per precaució.    

Actualització - 21.00 hores

Deu camions d'aigua i vuit vehicles lleugers dels Bombers segueixen treballant en l'incendi forestal de Campredó, al terme municipal de Tortosa. El foc està en descendent, a mig vessant i a contravent, i es mou lentament, però amb intensitat. Els Bombers de la Generalitat treballen en aquesta zona per evitar que les flames es propaguin cap a una cresta. Ara mateix, s'està generant algun focus de foc secundari més enllà del perímetre. L'incendi, d'altra banda, té un potencial de 55 hectàrees, tot i que actualment es treballa en una superfície de 3.

Efectius dels Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb caràcter preventiu, són també al lloc dels fets. Segons avança el 'Canal Terres de l'Ebre', s'han desallotjat fins a 18 persones.

Actualització - 20.10 hores

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Tortosa, que afecta la zona de Collredó. Concretament, hi són amb 18 dotacions terrestres. Segons explica el cos, el foc es troba en un coll, en una zona de difícil accés on bufa vent moderat. Les unitats aèries ja s'han retirat i els Bombers treballen amb línies d'aigua, foc tècnic i eines manuals.

Notícia - 19.03 hores

Incendi de vegetació forestal entre el Coll de Santa Catalina i Collredó, al terme municipal de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre. Els Bombers de la Generalitat hi treballen, ara mateix, amb dues dotacions terrestres i dues d’aèries, acompanyats també pels Agents Rurals. L’avís del foc s’ha rebut a les 18.11 hores.


Comentaris