Investiguen dos veïns de Batea pel maltractament del seu gos, amb resultat de mort

A l'animal li van haver de practicar l'eutanàsia, arran de les lesions irreversibles que patia
Un agent del SEPRONA, a Batea | Guàrdia Civil

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa han pres declaració com a investigats a dos veïns del municipi de Batea (Terra Alta), com a presumptes autors d’un delicte de maltractament animal després de practicar contínues agressions físiques a un animal de companyia.

La investigació va començar a principis del mes de juliol quan agents del SEPRONA van conèixer, a través de les xarxes socials, el cas d’un gos tancat i maltractat a l’interior d’un habitatge de Batea. Després de diverses gestions, efectius del cos van localitzar el domicili on, suposadament, l’animal patia agressions contínues.

El gos, sacrificat al veterinari

Els agents, precisament, van acudir al lloc dels fets i van comprovar que, en aquell moment, a l’habitatge no hi havia cap animal. Això sí, hi havia restes i proves que indicaven que allà mateix hi havia habitat un gos. En ser preguntat, el propietari de la casa va explicar que l’animal tenia diverses lesions i que havia estat traslladat cap a una clínica veterinària on, després d’unes primeres cures, i arran de les greus lesions que presentava, se li va administrar un medicament eutanàsic perquè no patís.

Amb tot, a finals de la setmana passada es va prendre declaració a dues persones del mateix nucli familiar com a responsables de l’animal, per la comissió d’un presumpte delicte de maltractament d’animals domèstics amb resultat de mort, ja que haurien causat al gos lesions irreversibles i, amb això, la defunció. Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat en funcions de guàrdia de Gandesa.

"Un perill a la carretera: Un conductor molt begut acaba accidentat a l'Ebre" "Indignant: Saquegen la Llar del Jubilat de Valls a plena llum de dia"