El pis on van trobar l'home carbonitzat a Vilanova.

Investiguen una noia de Calafell per ser la possible instigadora d'un assassinat

La jove es feia passar per una altra persona en una relació virtual que mantenia amb el fill de la víctima

El jutjat d'instrucció número nou de Vilanova es troba a la fase final de la investigació d'un cas d'assassinat que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú el juny de 2019. Es tracta del cas d'un home que va aparèixer completament carbonitzat al seu pis, i que el forense va determinar que havia rebut diverses punyalades. Els Mossos d'Esquadra van detenir el seu fill com a autor del crim, un extrem que el mateix noi va admetre. 

La núvia virtual de Calafell

Però a la investigació ha aparegut un segon nom involucrat, el d'una noia de Calafell que, aparentment, mantenia una relació virtual amb el jove detingut. Els investigadors han trobat elements que els permeten pensar que la noia —que a Internet usava el nom fals de Júlia— hauria estat la instigadora de l'assassinat. El sumari del cas, al qual ha tingut accés La Vanguardia, destaca que la noia hauria sotmès completament el jove aprofitant-se de la seva «feblesa psicològica». 

Ella l'hauria instat, primer, a apoderar-se de diners que eren del seu pare i, finalment, a matar-lo. De fet, la noia va ser detinguda per aquests fets i el jutge la va enviar a la presó per extorsió, estafa i inducció a l'assassinat, tot i que després va ser alliberada amb càrrecs. Quan la investigació acabi es fixarà la data pel judici, on el fill de la víctima i la noia seran els principals acusats


Comentaris