Detingut un jove pels aldarulls de la sentència del procés 15 d'octubre a Tarragona

El noi ha quedat en llibertat després de declarar davant la jutgessa
Imatge dels aldarulls i càrregues a Tarragona de dimarts 15 d'octubre | Redacció

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove per haver participat en els aldarulls del 15 d’octubre que van tenir lloc a la ciutat de Tarragona després que es fes pública la sentència del procés. La detenció es va produir aquest dijous, 9 de gener, al matí, i el noi ha quedat arrestat pels delictes d'atemptat contra l'autoritat, aldarulls i danys contra el mobiliari urbà. 

 

El jove va ser detingut i va declarar davant la jutgessa del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, acompanyat per l’advocat Franc Sancho, membre del col·lectiu Juristes per la República. Després de declarar, el jove va quedar en llibertat.

 

Els aldarulls de la nit del dimarts 15 d’octubre van començar un cop finalitzada una manifestació davant de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Alguns manifestants van començar a llençar objectes als Mossos d’Esquadra, i a partir d’aquí es van iniciar les càrregues policials.

 

Els manifestants van muntar barricades amb contenidors, als quals van calar foc, i també van provocar un incendi a les portes de l’Agència Tributària de Tarragona. Durant aquella nit van ser detingudes 13 persones, que l’endemà van ser posats en llibertat després de declarar.