Demanen 15 anys de presó a una okupa per intentar cremar viu la seva parella en un pis a Reus

Els fets es remunten a l'any 2018 i els Bombers van haver de rescatar la víctima entre el fum
Façana de l'Audiència de Tarragona. | ACN

L'Audiència Provincial de Tarragona jutjatà aquesta setmana el cas d'una okupa que va intentar assassinar la seva parella calant foc al pis en què la víctima estava dormint al seu interior. Els fets van passar a la ciutat de Reus i es remunten a l'any 2018; i la Fiscalia demana una pena de 15 anys de presó per a l'acusada, a qui es jutjarà pels delictes d'incendi amb risc per a la vida de les persones, d'assassinat en grau de temptativa i tres delictes lleus de lesions.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sempre segons la informació del fiscal, la parella ocupava de forma il·legal un pis abandonat que era propietat d'una entitat bancària en el moment dels fets. Un antic propietari de l'edifici, abans que el banc se'l quedés com a dació de pagament d'un deute, hauria donat permís a la parella per accedir a l'habitatge, motiu pel qual disposarien de les claus per accedir-hi. La parella tenia «una relació de convivència dificultosa» i havia protagonitzat «episodis conflictius i discussions» amb anterioritat que ja havien alertat als policies prèviament.

La parella tenia «una relació de convivència dificultosa» i havia protagonitzat «episodis conflictius»

En el marc d'una d'aquestes discussions, l'acusada era un dia fora de l'habitatge i no hi podia entrar perquè la clau no obria el pany. El seu acompanyant era a dins de l'edifici. És llavors quan ella va trencar el vidre de la finestra, va calar foc al pis amb un objecte inflamable encara per identificar i va deixar l'habitatge cremant amb rapidesa mentre fugia del lloc dels fets. El foc es va propagar per les diferents plantes de l'immoble i diversos veÏns van haver de ser atesos per inhalació de fum.

«L'altre ocupant estava a l'interior, es va despertar pel fum i es va adonar que tot el pis estava cremant i li era impossible sortir per la porta», recullen les fonts que investiguen el cas. «Es va despenjar pels cables que penjaven de la façana de l'edifici fins que els Bombers de la Generalitat el van rescatar», expliquen les mateixes fonts. El cas es jutjarà entre dimecres i divendres vinent.

"😱🐊 INCREÏBLE: Una nena d'11 anys s'enfronta a un cocodril per salvar la seva amiga" "⚫ Sephora, la jove model de 15 anys trobada morta en estranyes circumstàncies"