La deflagració causada per un ocupa deixa una cinquantena de veïns sense casa a Reus

L'Ajuntament de Reus ha pogut reallotjar gairebé una trentena dels veïns, els quals no podran tornar a casa fins que no es facin obres a l'escala

25 de gener del 2023

L'incendi per presumpta negligència d'un home de 41 anys a l'avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus -detingut pels Mossos d'Esquadra i deixat en llibertat segons ha avançat elCaso- ha deixat un balanç de 19 ferits, 2 d'ells en estat crític, segons els Bombers.

 

El foc ha afectat un edifici de 50 habitatges, 5 per planta. Dels 19 afectats, 8 han estat donats d'alta i els altres 11 ingressats o atesos en diferents centres hospitalaris. 1 dels 2 crítics ha estat traslladat a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, i l'altre, que ha caigut pel pati de llums, al Sant Joan de Reus. Pel que fa als altres 9 ferits, 1 ha estat ingressat a la cambra hiperbàrica de l'Hospital Broggi, i la resta han estat atesos a la xarxa sanitària del Camp de Tarragona.

 

 

Les causes de la deflagració

Els Mossos d'Esquadra van detenir el resident del pis on es va produir la deflagració que va causar l'incendi a l'edifici. Segons va avançar elCaso, es tractava d'un home amb antecedents que vivia d'ocupa. L'home, després de declarar, ha estat posat en llibertat pendent de declaració davant del jutge hores després.

 

Les primeres informacions apunten a una negligència. L'home hauria intentar carregar un encenedor amb una ampolla de gas i hauria causat l'explosió que ha incendiat l'edifici.

 

 

Segons ha explicat Mar Gil, sotsinspectora de Bombers i cap de guàrdia, el foc es va propagar inicialment de forma horitzontal pels habitatges de la primera planta, i després, a través del forat de l'escala, verticalment cap a la resta de pisos.

 

Una cinquantena de veïns afectats

Després de les tasques d'extinció, les quals es van allargar una hora aproximadament, es va revisar l'estructura i l'accessibilitat de l'edifici. Gil va explicar que l'estructura no havia resultat especialment danyada, però que a la planta 1 hi havia quedat «molta resta de runa», amb una barana que «no dona cap seguretat». És per això que es va decidir evacuar tot l'edifici «fins que estigui sanejat».

 

El problema ara és que la cinquantena de veïns que s'han vist afectats per l'incendi no podran tornar a les seves cases fins que no es facin les obres de seguretat a l'escala principal. L'Ajuntament de Reus treballa per reallotjar-los i, de moment, ha pogut trobar un lloc per a 26 veïns.