Enxampat 'in fraganti' agafant les pinyes del jardí d'una casa particular a Vilafortuny

La Policia Local va denunciar un home, veí de Mataró, que es trobava agafant els fruits d'un pi particular al carrer de Madrid
Les pinyes dels pins són un fruit molt cobdiciat pel seu elevat preu al mercat. | Cedida

La Policia Local de Cambrils ha enxampat aquest dimarts, 3 de febrer, un home que intentava robar pinyes d'un pi particular a Vilafortuny. Els agents van localitzar l'individu, veí de Mataró, quan estava agafant les pinyes del jardí d'una casa del carrer de Madrid. El van denunciar pels suposats delictes de violació de domicili i intent de robatori.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons informa el Diari de Tarragona, en el moment que el van trobar l'home portava tot el material necessari per agafar les pinyes: un pal, sacs, guants i subjeccions metàl·liques per enfilar-se als troncs dels pins. L'home formaria part d'un grup de quatre persones que es dediquen a anar per diferents pobles catalans recol·lectant aquest fruit per després vendre'l. La Policia Local de Cambrils li va intervenir tot el material.

 

Un fruit molt cobdiciat a l'abast de tothom

Aquesta és una pràctica cada vegada més estesa al territori i s'ha convertit en un problema, ja que no només afecta les zones de pineda públiques, sinó també les privades com és aquest cas. L'elevat preu dels pinyons fa que moltes persones recullin les pinyes dels pins per després vendre els fruits.

 

Cal recordar que per dur a terme la recol·lecció dels pins pinyoners cal una llicència específica, a més del permís del titular d'allà on estan ubicats els pins.