Eusebi Campdepadrós i Marc Francesch, durant un vol en avioneta

Marc Francesch, a bord de l'aeronau accidentada a la costa del Delta, hauria mort d'un fort cop al cap

Un equip de 12 submarinistes ha iniciat, avui divendres, el rescat de la segona víctima del sinistre, el mosso David Garcia

A poc a poc es van revelant nous detalls sobre el tràgic accident d’avioneta davant de la costa del Delta de l'Ebre. El passat 3 de novembre, Marc Francesch Estévez i David Garcia completaven el trajecte aeri entre Eivissa i l’Aeroport de Reus quan, per causes que s’investiguen, la seva aeronau va desaparèixer a les aigües del Mediterrani, enfonsant-se a 113 metres de profunditat. Després de diversos dies de recerca, i un cop localitzat l’avió, una embarcació pesquera castellonenca trobava ahir dijous el cadàver de Francesch, conegut polític i empresari torrenc.

Avui divendres, transcendien noves informacions sobre el trist sinistre. Segons avançava la periodista Raquel Duva a ‘NIUS’, Marc Francesch, de 42 anys, presentava un fort cop al cap, derivat de la terrible col·lisió que li va costar la vida, a ell i el seu company, ara fa deu dies. Aquest matí, precisament, el cos de la Guàrdia Civil explicava el complex operatiu que permetrà treure de l’aigua el cadàver de David Garcia, encara atrapat dins l’aeronau.

 

Un greu incident que continua amb la recerca d'un dels pilots

Mitja tarda de dimarts. La Piper Seneca ja havia sortit d'Eivissa i es dirigia cap a l'Aeroport de Reus, però no va arribar al seu destí. La comunicació de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus es va perdre quan sobrevolava el Mediterrani a prop del Delta de l'Ebre. Aquest va ser el primer mal presagi, la resta, ja és història. 

De pressa es va muntar el desplegament de rescat dirigit per l'Exèrcit. El punt de la desaparició era a unes 40 milles nàutiques entre la costa del sud de Tarragona i la nord de Castelló. Passava el temps i no hi havia noves notícies, fins al punt de reduir els equips de salvament marítim. Finalment, el passat dilluns, l'Armada, gràcies als sonars que duen els seus vaixells, van aconseguir una imatge d'alta resolució del fons marí de la zona on es va trobar un objecte que podia correspondre a la Piper Seneca. 

Després de trobar el lloc on estava l'avioneta al fons del mar, l'11 de novembre, una embarcació de pesca va trobar un cos sense vida a alta mar, a prop d'aquesta zona. En portar el cadàver fins al port de Castelló, la Guàrdia Civil se'n va fer càrrec. Hores després, es confirmava que era el cos de Marc Francesch Estévez, de 42 anys, qui pilotava l'avioneta i era vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona i era el gerent del conegut Càmping Trillas.  i, a més, estava lligat al món polític del Baix Gaià, ja que era president local de JuntsXCat de Torredembarra.

Ara s'ha començat la recerca del cos d'en David Garcia, mosso d'esquadra de professió i destinat des del 2011 a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Cambrils.


Comentaris