Més de 6 MEUR en desperfectes en centres educatius tarragonins pel temporal Glòria

En total, hi ha hagut 68 centres entre Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre afectats

Després de la setmana moguda pel temporal Glòria al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, toca fer els treballs de recompte de desperfectes al territori. En fer un primer balanç, el Departament d'Educació considera que les incidències als centres catalans sumen un total de 10.127.000 euros amb un total de 499 centres educatius afectats. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els centres han tingut afectacions de diversa magnitud en funció de l'impacte del temporal en cada zona del territori. Els principals danys que hi ha hagut en escoles i instituts són filtracions d'aigua, inundacions en interiors, caiguda d'arbres, despreniments, cobertes malmeses i equips electrònics o informàtics malmesos. 

 

 

Més de 6 MEUR en 68 centres tarragonins

El Departament d'Educació ja ha començat a actuar en els centres educatius per fer les pertinents reparacions. En tota la regió de Tarragona s'han vist afectats 68 centres escolars i els desperfectes en aquests sumen la quantitat de 6.090.000 euros.

 

El territori que s'ha vist més afectat pel temporal Glòria són les Terres de l'Ebre. El servei territorial ebrenc té incidències que sumen 3.675.000 euros en danys en 40 centres. Així mateix, el Camp de Tarragona també s'ha vist greument afectat pel temporal i Educació apunta que els danys pel Glòria sumen 2.415.000 euros amb incidències en 28 escoles i instituts de la zona. 

 

431 centres educatius afectats a la resta de Catalunya

La demarcació de Tarragona rebrà el gran gruix dels diners destinats a les afectacions, tot i tenir menor quantitat de centres afectats pel temporal. A la resta de Catalunya, n'hi ha 431 dels 499 en total, essent el Consorci d'Educació de Barcelona on n'hi ha més amb 139. Les destrosses, però, han estat de més gravetat al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

 

La inversió a la resta de Catalunya serà de 4.037.000 euros i el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, amb 793.000 i 727.000 euros i 43 i 29 centres respectivament, els que han patit més incidències. A l'altre cantó hi ha la Catalunya Central, on el temporal ha deixat danys per 165.000 euros a 14 centres.