Imagen de archivo de una ambulancia del Servei d'Emergències Mèdiques de Cataluña

Mor una dona a Reus en saltar pel balcó des de dalt de l'edifici

Els fets tanquen un diumenge negre a la capital del Baix Camp que també ha viscut un intent d'homicidi

Una dona ha mort, aquest diumenge a la nit, al carrer del doctor Jaume Peyrí de Reus. Segons confirmen fonts policials, hauria saltat des de dalt de tot de l'edifici on vivia. Els indicis, per tant, apuntarien clarament a un suïcidi com a causa de la caiguda. A l'operatiu hi van participar unitats dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Reus i del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Quan passaven uns minuts de les deu de la nit, el 112 va rebre una trucada d'alerta perquè una dona havia caigut des d'un balcó al carrer del doctor Jaume Peyrí. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat operatius del Sistema d'Emergències Mèdiques, de la Guàrdia Urbana de Reus i dels Mossos d'Esquadra.

Les fonts oficials confirmen l'operatiu, però no en donen més detalls. Algunes fonts policials sí que aclareixen que els indicis apunten de manera clara a un suïcidi com a explicació dels fets. La dona hauria mort com a conseqüència directa de la caiguda.

Intent d'homicidi al carrer de Rocamora

Aquesta mort arribava sis hores després d'un intent d'homicidi que posava de nou en evidència la situació actual d'agreujament de les circumstàncies que impliquen la violència de gènere. Unes hores abans, i amb un context diferent, una altra dona va ser evacuada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona després que, presumptament, la seva parella l'intentés matar amb un ganivet.

Els fets van tenir lloc als volts de les quatre de la tarda, quan una trucada al 112 va posar en alerta els serveis d'emergències. Després d'aconseguir-se escapar en primera instància, la Guàrdia Urbana de Reus va acabar detenint el presumpte agressor al cap d'uns minuts. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació, oberta per intent d'homicidi i violència de gènere. La dona, en estat crític, va ser traslladada a l'hospital tarragoní.


Comentaris
MPC
Descansi en pau.
LPL
La dona no vivia a l'edifici, cap dels veïns testimonis dels fets la coneixia. Tampoc va ser traslladada a cap centre hospitalari com afirma algun altre medi de comunicació. El SEM va arribar uns cinc minuts després de la trucada al 112 mentre que la víctima encara era amb vida. Van intentar la reanimació fins que finalment no van poder fer-hi res. Esperem tindre més informació per part de les autoritats per esclarir com van succeir els fets. Descansi en pau.