Imatge d'una tortuga, rescatada per la Fundació CRAM

Una tortuga malferida mor hores després de ser rescatada a la platja del Trabucador, al Delta de l'Ebre

Professionals de la Fundació CRAM van fer tot el possible per salvar-li la vida | L'animal, molt dèbil, hauria col·lidit amb una embarcació

Tràgic desenllaç per a una tortuga marina ferida localitzada ahir dijous, 19 de novembre, a la platja del Trabucador, al Delta de l’Ebre. Després rebre l’avís, l’equip de Clínica i Rescat de la Fundació CRAM es va desplaçar al lloc dels fets per tal d’intervenir d’urgència l’animal, malferit. Segons han explicat els animalistes, la tortuga, de dos quilos, estava molt dèbil, amb molt poca mobilitat, dificultat per respirar i diverses fractures al cap i a la boca, «probablement produïdes per una col·lisió amb una embarcació».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Professionals del CRAM li van aplicar un tractament de fluïdoteràpia, antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics i li van rentar les fractures. La sang que li brollava, apunten des de la fundació, «se li havia coagulat a la boca, dificultant-li molt la respiració». Retirats els coàguls, l’animal va començar a respirar millor. Posteriorment, li van aplicar calor, «els rèptils són de sang freda i necessiten calor externa per escalfar el seu cos», han detallat des del CRAM, i van preparar-li a l’animal una ‘llitera’ per passar la nit «en una superfície encoixinada, subjectada perquè no es fes més mal i amb la calor d’una llum vermella».

Lamentablement, la tortuga marina va morir després de poques hores. Des de la Fundació CRAM han explicat que «ens consola pensar que durant les seves últimes hores de vida vam ajudar a mitigar el dolor i que l’animal va estar en un lloc tranquil».


Comentaris