Els Mossos identifiquen els responsables de l'onada de robatoris de Calafell

Son sis persones que vivien en dos edificis ocupats del nucli del Poble
Calafell ha celebrat una Junta de Seguretat Local aquest dijous. | Ajuntament de Calafell
 

Els Mossos d'Esquadra ja tenen identificats els responsables de l'última onada de robatoris que van tenir lloc, principalment en comerços, als nuclis del Poble i de la Platja de Calafell, entre finals del 2019 i principis d'aquest 2020. Segons ha informat l'alcalde, Ramon Ferré, després de la Junta de Seguretat Local celebrada aquest dijous 16 de gener, la policia ja ha identificat les sis persones que serien les responsables de la totalitat dels robatoris.

 

Provinents de dos immobles ocupats

Una d'aquestes persones ja va ser detinguda, mentre que les altres cinc estan «en procés de detenció». Totes provenien de dos immobles ocupats que hi havia al nucli del Poble, pròxims a la rambla de Mossèn Jaume Tobella. En un d'aquests edificis, segons el batlle, l'Ajuntament havia tallat l'aigua, en el marc de les actuacions contra les ocupacions conflictives iniciades el passat octubre. 

 

Actualment, les cinc persones que estan sent buscades per la policia ja no viuen aquests immobles, raó per la qual encara no se'ls ha pogut detenir. Ara mateix, els cossos policials estan mirant de determinar on poden haver anat. L'últim robatori amb violència a un establiment es va produir el passat divendres a la tarda, en un estanc de la Platja. Des d'aleshores, segons l'alcalde, només s'ha produït algun petit furt.

 

Augment dels delictes a Calafell el 2019

Ramon Ferré ha variat avui el discurs que va fer a principis de setmana, quan va dir que el 2019 hi havia hagut menys robatoris que l'any anterior. Després de la junta de seguretat, i amb les dades de tots els cossos policials, Ferré ha reconegut que l'últim any hi ha hagut «un augment dels delictes», afegint que les xifres «encara estan per sota de la mitjana catalana». El delegat de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, ha englobat aquestes dades en un increment general que hi ha hagut «a tot el país». 

 

Desplegament de més efectius dels Mossos 

Regull ha admès que calen més efectius de Mossos al Baix Penedès, especialment després dels últims increments de població. Per això, ha assegurat que està previst augmentar la dotació d'agents «durant els pròxims dos anys», amb noves promocions que suposaran desplegar més de 1.000 Mossos per tot el territori. Saber quants d'aquests vindran a la comarca no és possible encara, però el delegat assegura que es tindrà en compte l'augment de població recent. La primera promoció sortirà el pròxim mes de juny. Actualment al Baix Penedès només hi ha quatre patrulles de Mossos per tots els catorze municipis.