Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de plantes mare de marihuana a Constantí

L'actuació policial s'ha dut a terme aquest dimarts en un polígon industrial de Constantí
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de plantes mare de marihuana a Constantí. L'actuació policial s'ha dut a terme aquest dimarts, 10 de desembre, en una nau del polígon industrial d'aquest municipi de la comarca del Tarragonès.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els treballs d'investigació es van iniciar a principis del passat mes d'agost arran de la informació facilitada per la Policia Local de Constantí sobre l'existència d'una possible plantació de marihuana en una nau a Constantí. Les primeres comprovacions les van efectuar agents de seguretat privada d'aquest polígon, els quals van rebre queixes de responsables d'altres naus per les fortes olors.

Tot i que les finestres estaven cobertes des de l'interior, els investigadors van poder observar diversos conductes de ventilació i alguns aparells d'aire condicionat al sostre de la nau, la qual era l'única que no presentava cap activitat de tipus comercial o industrial.

Una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució on s'hi havia enllaçat una doble escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d'aquesta nau. L'elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis, van ser la base per presentar una sol·licitud de la corresponent autorització judicial d'entrada i perquisició.

900 plantes mare de marihuana

Els agents van trobar a l'interior 900 plantes mare de marihuana i un hivernacle amb més de 10.200 testos destinats a la germinació de llavors per a la seva replantació. En conjunt, el cultiu tenia l'objectiu de generar elevades quantitats d'esqueixos d'aquesta planta per tal de promoure noves plantacions. És a dir, l'objectiu era la reproducció massiva de llavors per replantar-les i afavorir la recol·lecció d'elevades quantitats de marihuana.

En aquest dispositiu de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona, hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Constantí.

Els Mossos d'Esquadra han fet públic que, en els pròxims dies, no descarten la detenció d'alguna persona relacionada directament amb aquesta plantació com a presumpta autora d'un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

"❗💨 ALERTA VENT: 2 dones ferides en caure unes llums de Nadal pel vent, a l'Ebre" "🚔CAÇADES: 2 reusenques amb antecedents, detingudes a TGN"