Manifestació de 'Torredembarra antifeixista'

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per l'atac al centre de menors de Torredembarra

Els fets van tenir lloc fa un mes, el 18 de febrer, després d'una concentració pacífica per reclamar més seguretat

ACTUALITZACIÓ 18/02/2021 a les 19.41 hores

L'operació dels Mossos a Torredembarra s'ha saldat, finalment, amb tres persones detingudes. Els arrestats tenen 19, 36 i 38 anys i se'ls acusa de delictes d'ordre públic, contra els drets fonamentals, lesions i entrada en habitatge aliè. 

NOTÍCIA 8/02/2021 a les 14.49 hores

Els Mossos d'Esquadra estan duent a terme, aquest dijous 18 de març, una operació relacionada amb les agressions xenòfobes que es van produir al municipi el passat 18 de febrer. La policia catalana, amb el suport de la Policia Local de Torredembarra, ha detingut aquest matí una persona al carrer de Pere de Badia.

Els fets van tenir lloc el 18 de febrer, quan els veïns de Torredembarra van organitzar una concentració per reclamar més seguretat al municipi, ja que des de feia mesos s'havien viscut diversos episodis de vandalisme al voltant d'un xalet ocupa del carrer de les Mimoses on hi vivia un grup de joves problemàtics. Els aldarulls es van produir després de la manifestació pacífica, quan un grup de manifestants es va desplaçar per protestar davant del xalet ocupa.

Després, una part d'aquests concentrats es va separar del grup i va anar cap al centre de protecció de menors del municipi, on van provocar destrosses i van agredir un jove, al qual els agressors acusaven de ser un dels joves ocupes del xalet. 

«Els menors agredits la nit del 18 de febrer no tenen relació amb els fets delictius del 'xalet ocupa'»

Pocs dies després dels fets, 'Torredembarra antifeixista' va convocar una manifestació en contra dels esdeveniments «racistes i violents» succeïts els últims dies al municipi. Aquesta concentració va acabar, de nou, amb enfrontaments contra un altre grup que va aparèixer argumentant que les agressions no havien sigut racistes.

L'Ajuntament de Torredembarra també va haver de fer publicar un comunicat on demanava «desvincular la delinqüència okupa del centre de menors assaltat» i afirmant que els menors agredits la nit del dia 18 «no tenen relació amb els fets delictius» relacionats amb el 'xalet ocupa'.