Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

Aconsegueixen detenir els extreballadors d'una empresa que estafaven els seus clients al Baix Penedès

L'estafa va ser continuada i van aconseguir fer-ho amb sis clients

Els Mossos d'Esquadra van detenir  el 29 de maig un home i una dona, de 43 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte continuat d’estafa. La detenció es va fer al Baix Penedès i les persones implicades es feien passar per excomercials de subministraments de serveis de gas per estafar la gent i ho van aconseguir amb sis clients i la seva pròpia empresa.

Estafen clients i la seva empresa

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació el mes de novembre arran de la denúncia del representant legal d'una empresa dedicada a la instal·lació de gas i altres subministraments. Aquest denunciava dos extreballadors que s'havien apropiat d'un import de 1.860 euros de sis clients  de l'empresa.

Els detinguts tenien un modus operandi per a captar clients. Els hi oferien diversos serveis que formalitzaven emplenant un formulari, el full original el lliuraven a l'empresa, però modificaven el número de compte bancari del duplicat que lliuraven al client, el qual pertanyia als detinguts i no a l'empresa subministradora. 

L'empresa  va rebre moltes queixes  per part de diversos clients que manifestaven que no havien rebut el servei contractat de gas després d'abonar l'import en efectiu als detinguts o bé mitjançant un compte bancari.

El 29 de maig, els investigadors van aconseguir detenir  els dos extreballadors  per un delicte d'estafa continuada, ja que van fer ús del seu càrrec com a comercials per efectuar enganys a sis clients. L’empresa també va ser víctima d'aquest delicte, ja que no va rebre els ingressos dels sis clients i va haver de subministrar els serveis igualment sense cobrar i veient la seva imatge comercial perjudicada.

Els detinguts  van declarar el mateix 29 de maig en seu policial i van quedar en llibertat  amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge  quan siguin requerits.