GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Mossos gestionen 461 videoconferències de detinguts durant el confinament al Camp de Tarragona

El nombre de detinguts que van ingressar a presó després de passar a disposició judicial per via telemàtica en van ser 33
Han gestionat 4.088 videoconferències durant el confinament | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra també s'ha hagut d'adaptar a les conseqüències de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, ha hagut de gestionar un total de 4.088 videoconferències per habilitar les declaracions telemàtiques entre detinguts, investigats, jutges i advocats durant el confinament. 

 

L'actual situació de crisi sanitària ha comportat que es facin les compareixences de les persones detingudes per via telemàtica durant cada dia de la setmana per evitar el contacte entre les parts implicades i evitar els trasllats dels detinguts a les seus judicials.

 

Aquest nou sistema de comunicació, impulsat en col·laboració del Departament de Justícia, ha comportat un canvi de paradigma en el model de gestió de les persones detingudes a Catalunya. Un total de 54 comissaries disposen d'aquest sistema des del 27 de març, quan els detinguts van deixar de ser traslladats a les seus judicials.

 

Les declaracions dels delinqüents al Camp de Tarragona

La delinqüència no ha cessat durant aquesta situació de confinament i crisi sanitària. A la Regió Policial del Camp de Tarragona, des de l'inici d'aquesta mesura per part dels Mossos d'Esquadra, s'han gestionat 461 videoconferències per habilitar les declaracions entre detinguts, jutges i advocats durant el confinament.

 

D’aquestes, 252 van ser declaracions telemàtiques amb l’autoritat judicial mentre que les altres 209 van ser videoconferències entre advocats i detinguts. Una altra dada significativa és la del nombre de detinguts que van ingressar a presó després de passar a disposició judicial per via telemàtica, en aquest cas van ser 33