Identifiquen un cotxe «sospitós» a la Bisbal del Penedès

Els Mossos van rebre una alerta pel comportament estrany dels seus ocupants
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra.  | Europa Press
 

Els Mossos d'Esquadra van identificar aquest dijous 19 de desembre a la tarda els integrants d'un cotxe que anava pel municipi i que, segons havien alertat des del servei de vigilància municipal, tenia un aspecte sospitós. L'avís el van rebre a quarts de sis de la tarda d'aquest dijous, i els Mossos van aturar el vehicle a l'avinguda del Priorat i van identificar els seus ocupants. Hi havia la sospita que haguessin pogut entrar en un habitatge del municipi, però els agents no ho van poder constatar, amb el qual no es va fer cap detenció.

La Bisbal del Penedès ha patit aquest 2019 un important increment dels robatoris a l'interior d'habitatges. Va ser en aquest context que fa pocs dies es va celebrar una reunió entre veïns, Ajuntament i el cos de Mossos. Aquest dia es va demanar als veïns que s'avisés immediatament de tots els comportaments estranys, però van recomanar que no es fessin patrulles de vigilància veïnal. Sí que hi ha un servei municipal destinat a aquesta finalitat, que des del consistori es va anunciar que es reforçaria.

 

Més vigilància i un sistema de càmeres

L'episodi d'aquest dijous s'emmarca en la situació d'alerta dels últims mesos. Diversos veïns van trobar sospitós el comportament del vehicle i, a través del vigilant de seguretat municipal, es va avisar els Mossos d'Esquadra. A més d'incrementar la presència de la policia i els vigilants, des de l'Ajuntament de la Bisbal també s'ha anunciat que s'estrenarà el 2020 un servei de videovigilància, amb càmeres instal·lades a les entrades dels diferents nuclis.

Serà un servei similar al que es va posar a Calafell a principis d'aquest 2019, i que ara el consistori vol estendre a altres zones del municipi. A Calafell també hi ha hagut diversos episodis de robatoris els últims mesos, especialment a comerços de la zona del poble. La intenció de l'Ajuntament és posar més càmeres, especialment en aquells punts «més sensibles».

"😱 Una dona de Cambrils comença a rebre multes i descobreix una impactant notícia" "🚨REUS: Ruixa amb gasolina un vigilant de seguretat i amenaça amb calar-li foc"