Detenen 12 persones a Cambrils que llogaven apartaments per afavorir la immigraci贸

L'operatiu ha anat a c脿rrec de la Policia Nacional
La Policia Nacional ha detingut 12 persones com presumptes autors dels delictes| policia nacional
 

Un operatiu de la Policia Nacional a Cambrils ha acabat amb dotze detinguts. Els agents de la policia espanyola ha desmantellat una immobili脿ria que gestionava el lloguer fraudulent de diversos pisos, tots ells al mateix edifici, els quals figuren al nom d'alguns dels detinguts. En estar empadronats en aquests pisos, podien tramitar expedients administratius a les oficines de diversos ajuntaments i de la Unitat de documentaci贸 d'estrangers de la Policia Nacional, aix铆 com per matrimonis fraudulents per persones estrangeres. 

 

Falsedat documental i afavoriment de la immigraci贸 il路legal

Des d'octubre de l'any passat, la Policia Nacional est脿 realitzant aquest operatiu, quan els agents van tenir coneixement de l'exist猫ncia d'aquest edifici a Cambrils. En aquest, propietat d'un ciutad脿 espanyol, hi havia diverses persones que figuraven com empadronades de forma fict铆cia, presentat un contracte de lloguer a l'ajuntament, on s'havia usurpat la identitat d'una persona. 

 

Tots els apartaments de l'edifici, a m茅s, s'arrendaven de forma il路legal a persones estrangeres i servien per captar-ne d'altres de nacionalitat nigeriana per contraure matrimoni fraudulentament. Les dues persones que estaven a la immobili脿ria s'encarregaven d'assessorar i donar forma legal a aquest entramat criminal. Durant l'operatiu s'han intervingut nombrosos documents falsos que consten en els expedients administratius on consten la falsedat, contractes de lloguer i padrons fraudulents.

 

Als detinguts se'ls ha imputat els delictes de falsedat documental en document p煤blic o oficial. A un d'ells, a m茅s, per usurpaci贸 d'estat civil i estafa i a cinc m茅s per afavorir la immigraci贸 il路legal, quedant tots ells en llibertat amb c脿rrecs. Sis dels detinguts s贸n de nacionalitat espanyola, dos de nacionalitat nigeriana, un altre de Rep煤blica Dominicana, un portugu猫s i un altre roman猫s. 

 

Augmenten els detinguts en l'operaci贸 de lloguer fraudulent a Cambrils | policia nacional