ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Detenen 12 persones a Cambrils que llogaven apartaments per afavorir la immigració

L'operatiu ha anat a càrrec de la Policia Nacional
La Policia Nacional ha detingut 12 persones com presumptes autors dels delictes| policia nacional
 

Un operatiu de la Policia Nacional a Cambrils ha acabat amb dotze detinguts. Els agents de la policia espanyola ha desmantellat una immobiliària que gestionava el lloguer fraudulent de diversos pisos, tots ells al mateix edifici, els quals figuren al nom d'alguns dels detinguts. En estar empadronats en aquests pisos, podien tramitar expedients administratius a les oficines de diversos ajuntaments i de la Unitat de documentació d'estrangers de la Policia Nacional, així com per matrimonis fraudulents per persones estrangeres. 

Falsedat documental i afavoriment de la immigració il·legal

Des d'octubre de l'any passat, la Policia Nacional està realitzant aquest operatiu, quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'aquest edifici a Cambrils. En aquest, propietat d'un ciutadà espanyol, hi havia diverses persones que figuraven com empadronades de forma fictícia, presentat un contracte de lloguer a l'ajuntament, on s'havia usurpat la identitat d'una persona. 

Tots els apartaments de l'edifici, a més, s'arrendaven de forma il·legal a persones estrangeres i servien per captar-ne d'altres de nacionalitat nigeriana per contraure matrimoni fraudulentament. Les dues persones que estaven a la immobiliària s'encarregaven d'assessorar i donar forma legal a aquest entramat criminal. Durant l'operatiu s'han intervingut nombrosos documents falsos que consten en els expedients administratius on consten la falsedat, contractes de lloguer i padrons fraudulents.

Als detinguts se'ls ha imputat els delictes de falsedat documental en document públic o oficial. A un d'ells, a més, per usurpació d'estat civil i estafa i a cinc més per afavorir la immigració il·legal, quedant tots ells en llibertat amb càrrecs. Sis dels detinguts són de nacionalitat espanyola, dos de nacionalitat nigeriana, un altre de República Dominicana, un portuguès i un altre romanès. 

Augmenten els detinguts en l'operació de lloguer fraudulent a Cambrils | policia nacional

"🔴Investiguen dues dones per haver llençat, suposadament, fems als Jutjats de Reus" "🔴ÚLTIMA HORA: Tallada la C-14 a Reus per un accident"