Els Mossos d'Esquadra s'emporten un jove en l'operació contra un grup dedicat a cometre delictes contra el patrimoni a Calafell el 29 de gener del 2020

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

S'han traslladat fins a tretze persones a les dependències policials

Important operatiu policials dels Mossos d'Esquadra i la policia local de Calafell en dos blocs amb nombrosos pisos ocupats del nucli del Poble, aquest dimecres 29 de gener. L'operatiu, que ha començat a quarts de nou del matí, està relacionat amb l'onada de robatoris que ha patit el municipi entre finals del 2019 i principis d'aquest any 2020. Els agents han fet entrades i escorcolls a diversos pisos d'un bloc de la rambla de Mossèn Jaume Tobella i a un altre bloc del carrer de Joan Miró.

Els Mossos s'han emportat un total de tretze persones a les dependències policials, la majoria del bloc de la rambla de Mossèn Jaume Tobella. D'aquestes, sis estan detingudes i les altres set s'han identificat i no es descarta que alguna d'elles també quedi detinguda. Els dos blocs són propietat de la Sareb, i van quedar buits per la crisi econòmica de fa deu anys. Segons font municipals, la intenció és tapiar els pisos on residien aquestes persones.

Se'ls atribueixen diversos robatoris

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ja va avançar fa dues setmanes que s'havien identificat diversos autors dels últims robatoris, i els va relacionar amb aquests dos blocs. De fet, ja s'havien produit dues detencions relacionades amb aquests fets. L'última, el passat dijous per un robatori a un supermercat de Segur. Els Mossos i la policia esperaven el permís judicial per poder fer les entrades, que finalment han pogut fer avui.

El bloc de rambla de Mossèn Jaume Tobella presentava molts problemes i conflictes des de feia setmanes, segons han explicat des de l'Ajuntament. Curiosament, es troba molt a prop del carrer de les Eres, on els Mossos van trobar en un habitatge abandonat diverses armes de caça que havien estat robades d'un traster. Es desconeix, però, si els detinguts per aquell fet tenen alguna relació amb els que s'han detingut avui.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Calafell davant del bloc ocupat de la rambla de Mossèn Jaume Tobella
Els Mossos s'han endut cinc persones detingudes | M.G.


Comentaris