Diverses furgonetes dels ARRO, al barri del Serrallo de Tarragona

«Un abans i un després al barri del Serrallo»: desallotgen 34 persones de 15 pisos del 'Rancho Grande'

L'Ajuntament oferirà allotjament provisional als inquilins que ho requereixin, en una solució «a curt termini»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

ACTUALITZACIÓ - 11.25 hores

Un avís d'Endesa al mes de juliol arran de la perillositat que suposa tenir els comptadors elèctrics punxats ha motivat l'actuació d'avui dijous, 20 d'agost, al 'Rancho Grande' del Serrallo. L'operació, capitanejada per l'Ajuntament de Tarragona i derivada de la no habitabilitat de diversos immobles de la finca, ha tirat endavant amb la corresponent autorització judicial i ha conclòs, a mig matí, amb el desallotjament de 34 persones i la intervenció de 15 pisos, que han estat revisats i tapiats per personal municipal.

En una compareixença davant dels mitjans, Xavier Puig, portaveu municipal, ha apuntat que l'operatiu ha de suposar «un abans i un després al barri del Serrallo», tot i que no s'ha aventurat a determinar si això posarà fi a la conflictivitat dels últims mesos. Puig ha volgut remarcar que tot plegat respon a un «problema de fons, d'accés a l'habitatge» i que això és, en gran part, «responsabilitat dels bancs, que tenen pisos buits». Amb això, el representant consistorial ha emplaçat les entitats bancàries a establir «un diàleg» amb les institucions per tal d'oferir solucions a la ciutadania en situació de risc.

Una solució «a curt termini»

Ara, els serveis socials de l'Ajuntament oferiran allotjament provisional a les persones desallotjades que ho requereixin, a través d'una solució «a curt termini», en boca de Puig, i que no s'allargarà més enllà d'algunes setmanes. Xavier Puig, precisament, ha apuntat que el consistori no té la capacitat de proveir habitatge i donar resposta a les persones afectades pel desallotjament però que, en aquest cas concret, el consistori posarà a disposició habitacions d'hotel, apartaments o d'altres instal·lacions per fer front al problema actual.

ACTUALITZACIÓ - 10.45 hores

Ara mateix són 34 les persones desallotjades i 15 els pisos intervinguts en l'operació policial d'aquest matí al 'Rancho Grande', al barri tarragoní del Serrallo. El portaveu municipal Xavier Puig compareixerà a les 11.00 hores en roda de premsa per tal d'explicar-ne més detalls.

NOTÍCIA - 8.14 hores

Impressionant dispositiu policial al barri del Serrallo, a la ciutat de Tarragona. L’operatiu, liderat per l’Ajuntament, ha començat a primera hora del matí d’avui dijous, 20 d’agost, i s’ha desplegat pels voltants de l'anomenat 'Rancho Grande'. L’edifici, situat al número 2 del carrer de Sant Andreu, acumulava diversos pisos ocupats de manera il·legal i havia estat, durant els últims mesos, focus de diferents episodis violents. Quasi una desena de furgonetes dels ARRO, dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona, la Policia Portuària i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) són a la zona. Ara mateix, hi ha diversos carrers tallats al barri marítim.

Desallotjaments i tàpies

Segons avançat 'Tarragona Ràdio', un centenar d'agents treballen per desallotjar els inquilins, que van abandonant la finca amb escorta policial. Treballadors municipals i tècnics de diferents companyies subministradores de serveis també són al lloc dels fets, i diversos operaris de la Brigada Municipal han ingressat a l'edifici per tal de tapiar els immobles ja desallotjats i buits.