Perillosa persecució nocturna a gran velocitat pels carrers de la Canonja i Bonavista

El conductor ha estat detingut per atemptat contra els agents de l'autoritat, conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol i desobediència greu
Persecució policial entre la Canonja i Bonavista | Aj. La Canonja

Les nits al municipi han passat de ser tranquil·les pel confinament a un possible rodatge d'una pel·lícula d'acció amb persecucions policials. Després de la viscuda entre el terme municipal canongí i el barri de Bonavista el 22 de maig, aquesta matinada de dimarts, també n'hi ha hagut una de similars característiques, que ha acabat amb la detenció del conductor del vehicle per part de la Guàrdia Municipal de la Canonja, amb el suport dels Mossos d'Esquadra.

L'intenten aturar en un control i fuig a tota velocitat

Matinada amb persecució policial al municipi de la Canonja. La Guàrdia Municipal del municipi estava realitzant un control estàtic al carrer de Ponç de Castellví, al davant del supermercat Consum. Quan passaven cinc minuts de dos quarts de tres, els agents han observat un vehicle Peugeot 306 de color gris, que es dirigia cap a la patrulla a gran velocitat.

Els agents li han donat ordres clares d'aturada, però el conductor n'ha fet cas omís i ha començat la seva fugida en direcció al barri de Bonavista a Tarragona. En aquest moment s'ha iniciat la persecució amb el vehicle policial i amb contínues senyals, lluminoses i acústiques, ordenant l'aturada.

El conductor del vehicle continuava obviant les ordres d'aturada i circulant a gran velocitat per l'interior del barri de Bonavista, sense obeir els senyals de 'stop' o cediu el pas, obligant a fer una gran frenada a dos vehicles per evitar la col·lisió amb el fugitiu. A més, un vianant s'ha hagut d'apartar de forma precipitada a la cruïlla del carrer Sis amb el Vint-i-u per no ser atropellat.

La fugida del vehicle s'ha produït des del carrer Ponç de Castellví fins al carrer Miquel Coll i Alentorn de la Canonja, on ha sigut interceptat pels agents en un descampat, després de recórrer fins a una dotzena de carrers posant en perill la vida de conductors i vianants.

Agredeix un agent per intentar fugir

Quan els agents de la Guàrdia Municipal de la Canonja han interceptat el vehicle, el detingut ha obert la porta del cotxe i ha donat una empenta a un dels agents per tal de fugir corrents. De pressa, però, ha estat detingut per un presumpte atemptat contra els agents de l'autoritat, conducció temerària i desobediència greu. 

A més, mostrava clars símptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol i, en realitzar la prova d'alcoholèmia, ha donat un resultat positiu de 0,48 mg/l; en repetir la prova, ha donat un resultat final de 0,56 mg/l. Als altres delictes, s'afegeix el fet de conduir sota els efectes de l'alcohol. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec del detingut.

"Situació límit en un bloc de pisos de Salou: els detenen, però hi tornen" "Boscos de marihuana i armes de foc: El panorama de l'operatiu de Mossos a TGN"