Imatge de l'explosió d'aquesta tarda a la petroquímica de Tarragona

La planta d'IQOXE que ha explotat a Tarragona va ser inaugurada fa sis mesos

La petroquímica va invertir gairebé 200.000 euros en prevenció d’incendis

La forta explosió química de Tarragona ha tingut lloc en una planta inaugurada fa mig any de la petroquímica IQOXE (Indústries Químiques d’Òxid d’Etilè), localitzada a la Canonja (Tarragonès), a última hora de la tarda d’aquest dimarts 14 de gener. Ara per ara hi ha confirmats sis ferits, un traslladat al Vall d’Hebron, un mort per l’esfondrament del sostre del seu domicili a Torreforta i un desaparegut.

Gairebé 200.000 d’euros invertits en prevenció d’incendis

Fa només sis mesos que IQOXE va inaugurar la nova planta de derivats d’òxid d’etilè  que es fan servir per elaborar matèries primeres per fer escumes, cosmètica, anticongelants i detergents, entre altres. Segons ha informat ‘El Español’, la inversió va ser de 10 milions d’euros i, a més a més, la memòria del 2018 indica que  es van destinar 199.300 euros per prevenir incendis, incloent-hi equips i material de seguretat, protecció de màquines, equips de comunicació i equips de seguretat de procés.

IQOXE és l’antiga IQA que va aterrar al Camp de Tarragona l’any 1964 i la nova societat es va constituir el 2014, després d’adquirir la unitat productiva de La Seda de Barcelona localitzada a La Canonja. Actualment  és l’únic productor d’òxid d’etilè i de glicols de la península Ibèrica, amb una capacitat per generar 140.000 tones anuals. Aquesta societat va dur a terme diverses inversions per un total de 30 milions d’euros l’any 2018, entre les quals van construir una nova planta de derivats, van adquirir un catalitzador i també van comprar diversos terrenys al Prat de Llobregat.

A la citada memòria, a més a més, hi consta que mantenir un nivell elevat de seguretat en les seves instal·lacions és fonamental per IQOXE, «tant des del punt de vista del procés com el de la seguretat i higiene en el treball». Així doncs, també van invertir en recursos per a despeses personals pròpies que van superar els 447.000 euros. Destaca que l’any 2018 la petroquímica va facturar 148 milions d’euros i va obtenir un benefici de 18,2 milions d’euros.

També et pot interessar...