Decomissen més de 65 quilograms de marihuana en una masia abandonada del Vendrell

Els quatre homes havien modificat l'estructura per amagar-hi aparells d'aire condicionat i sortides d'aire cap a l'exterior

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes i han comissat 65 quilograms de cabdells de marihuana en una plantació situada a l'interior d'una masia del Vendrell, segons ha informat la policia catalana. Els detinguts tenen entre 33 i 52 anys, són de nacionalitat polonesa, veïns del Vendrell i se'ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·legal d'armes de foc i pertinença a grup criminal.

La investigació va començar a finals del juny quan els Mossos van tenir coneixement, gràcies a la policia local, que en una masia del municipi podia haver-hi una gran plantació de marihuana. Durant les setmanes posteriors, van confirmar que al barri Mas Astor del Vendrell hi havia una masia abandonada que s'havia adequat per cultivar marihuana al seu interior de manera intensiva. A la masia hi vivia un home que se'n cuidava de la plantació i es relacionava amb tres homes més que vivien en una casa propera.

Els Mossos van rebre l'avís de la mà de la Policia Local | Mossos d'Esquadra

La masia abandonada consumia grans quantitats d'electricitat

Els investigadors van comprovar també que la masia investigada consumia grans quantitats d'electricitat i que s'havien fet modificacions en l'estructura per amagar aparells d'aire condicionat i sortides d'aire cap a l'exterior. Dijous passat, amb autorització judicial, agents de la unitat d'investigació i de la Brigada Mòbil van portar a terme les entrades als dos immobles investigats. En aquestes es van detenir els quatre homes.

En total, es van intervenir 15.675 euros en efectiu i es van localitzar 65,5 quilograms de cabdells de marihuana. D'aquests, 50 quilos ja estaven embassats al buit i es trobaven amagats en una sala amagada al garatge de la casa. Els mossos van localitzar també a l'habitació d'un dels detinguts un revòlver real i sis cartutxos. Pel que fa a la plantació, es van localitzar 1.500 testos, 80 ventiladors, 100 focus halògens, 80 làmpades i dues màquines industrials per extreure els cabdells de les plantes.

D'altra banda, i amb la col·laboració de tècnics de la companyia elèctrica, es va comprovar que la plantació disposava de 200 transformadors i estava connectada fraudulentament a la xarxa. Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i l'autoritat judicial va decretar el seu ingrés a presó.

"Gràcies al veí: Enxampats intentant robar en una casa Coma-ruga" "Atenció: Un nen, en estat greu després d'ofegar-se a Coma-ruga"