GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Desmantellen una gran 'narcobanda' al Vendrell

La Policia Local i Guàrdia Civil han treballat en un operatiu conjunt | Han decomissat 1.262 plantes de marihuana
Els detinguts eren uns experts en el cultiu d'aquesta planta | Cedida
 

 

Nova plantació de marihuana il·legal trobada en una nau industrial al municipi del Vendrell. En aquest cas, es tracta d'un grup criminal dedicat al cultiu, elaboració i distribució de droga, que ha estat desarticulat per la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local del Vendrell.

  

Arran de l'operació 'Yambil V' s'han detingut dues persones i s'han practicat dos registres, una en una nau industrial i una en un habitatge del mateix immoble, en què s'ha trobat una plantació 'indoor' amb 1.262 plantes de marihuana, dels que s'han decomissat 71,5 quilos de cabdells i 59 quilos de picadura de la mateixa substància. Així mateix, s'han trobat també materials i útils per a la seva elaboració, manipulació i venda.

 

La nau industrial on s'ha trobat la plantació està ubicada al costat d'un centre de salut, al polígon industrial les Creus del Vendrell. Els usuaris d'aquest centre van denunciar la forta olor a marihuana que podria provenir d'alguna de les naus de la zona, i que provocava molèsties als treballadors del centre i als pacients.

    

La Policia Local i la Guàrdia Civil van iniciar la investigació a finals d'estiu del 2019, creant un equip conjunt de treball entre els dos cossos. Tal com ha informat el cos, amb l'ajuda d'un dels tècnics de la companyia subministradora d'energia es va descobrir que una de les naus del polígon hauria manipulat la instal·lació elèctrica per satisfer la gran demanda energètica. Aquest fet, lligat amb la identificació de diferents elements externs utilitzats freqüentment en plantacions de marihuana 'indoor', van fer denotar als agents que a l'interior de la nau n'hi podria haver una.

 

S'accedia a plantació a través d'un muntacàrregues

La Guàrdia Civil ha pogut saber, després de setmanes d'investigació, que els principals sospitosos conformaven un grup criminal clandestí assentat al Vendrell, destinat al cultiu, elaboració i distribució de marihuana. Segons ha explicat la Guàrdia Civil, els investigats eren grans coneixedors del cultiu d'aquesta planta, i també tenien coneixements en modificació d'infraestructures i connexions il·legals a la xarxa elèctrica.

  

La nau industrial, que estava llogada per un dels membres de la banda, disposava d'un muntacàrregues que donava accés a la part superior. En aquesta s'hi trobava la plantació i un seguit d'estances individuals que algunes servien d'habitatge, i una última estava dedicada a la zona de producció. Les portes d'aquestes estances eren de seguretat, i a través del muntacàrregues es podia pujar i accedir-hi, facilitant el desenvolupament de l'activitat il·legal.

  

Els dos detinguts són de nacionalitat albanesa d'entre 30 i 50 anys, que van ser detinguts el passat dilluns 17 de febrer, després que la policia detectés moviments estranys dins la nau. Segons va comprovar la Guàrdia Civil, els criminals estarien preparant la maleta per fugir del país, és per això que l'acció es va precipitar i van acabar detinguts, davant el risc imminent de fuga. Els dos detinguts han passat avui a disposició del jutge de guàrdia del Vendrell.