Imatge d'algunes begudes alcohòliques amb una furgona de la Guàrdia Urbana de Reus al darrere; al fons, alguns edificis de la zona sud de Reus.

Frustren un 'macrobotellón' que preveia aplegar més d'un centenar de persones al polígon Alba de Reus

La denúncia anònima d'una persona va activar un dispositiu policial que va denunciar alguns joves que consumien alcohol

Un dispositiu policial conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus ha frustrat aquest cap de setmana la convocatòria d'un 'botellón' al polígon Alba que preveia ser multitudinari. En ell, s'hi havien de reunir més d'un centenar de persones, i se'n va tenir coneixement gràcies a un denunciant anònim que va informar que s'havia convocat la trobada per les nits de divendres, dissabte i diumenge.

La policia va muntar un dispositiu per evitar la trobada

A les onze de la nit de divendres, prèviament a l'hora de la cita, patrulles dels dos cossos de seguretat van muntar un dispositiu especial estàtic als vials d'entrada al polígon industrial per impedir l'accés i la concentració de joves. Durant les primeres hores es van detectar diversos vehicles que pretenien entrar al polígon des de la carretera de la Canonja, però que en veure la presència policial van marxar del lloc. Els controls estàtics es van desmuntar a la una de la matinada, amb la previsió de fer patrullatges cada tres quarts d'hora.


Fruit d'aquest seguiment, a les quatre de la matinada de dissabte es van identificar vuit vehicles al polígon, amb joves consumint alcohol. Ràpidament s'hi van desplaçar les patrulles policials, que van fer nou denúncies per consum d'alcohol a la via pública i una altra per tinença de drogues. El dispositiu es va mantenir la nit de dissabte amb el patrullatge mòbil, sense localitzar cap altre incident a la zona.


Més de cent denúncies durant l'estiu per consum d'alcohol a la via pública

La Guàrdia Urbana de Reus ha incrementat el control del consum d'alcohol a la via pública, una pràctica prohibida per l'ordenança cívica i que en l'actual context de pandèmia esdevé un risc maximitzat per a la salut pública. Entre els mesos de juliol i agost la policia municipal ha aixecat 135 actes per aquest motiu.

No obstant, la tasca en què més esforços s'han dedicat, segons la policia local de Reus, ha estat la orientada a fer complir els requeriments sanitaris de prevenció davant la pandèmia, a informar i a controlar de l'ús obligatori de la mascareta als espais públics. Únicament s'han sancionat els casos d'incomplimentreiterat o de no fer cas de les instruccions dels agents. En aquest sentit, s'han aixecat 68 actes per aquests motius.


Comentaris