Un agent dels Mossos d'Esquadra durant l'entrada en un operatiu contra el tràfic de droga

A presó nou components d'un grup criminal dedicat al cultiu ‘indoor’ de marihuana a la Costa Daurada

La investigació es va iniciar al mes de setembre | Han fet entrades a Salou i Mont-roig del Camp

Nou cop dels Mossos d'Esquadra al tràfic de drogues a les comarques de Tarragona. El passat 1 de desembre es van detenir nou homes, d'entre 22 i 41 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La investigació va començar a mitjans del mes de setembre quan es va determinar que un grup de persones que estaven residint a la zona del Baix Camp i Tarragonès disposaven de diversos habitatges on es cultivava marihuana.  En concret, eren xalets o cases adossades ubicades en urbanitzacions de les localitats de Mont-roig del Camp i Salou.

A mesura que anava avançant la investigació, es va constatar que en els habitatges es produïa la defraudació del fluid elèctric, la qual cosa també corroborava la comissió d'aquest tipus de fet delictiu, ja que es necessita un alt consum d'electricitat.

Un agent dels Mossos d'Esquadra durant l'entrada en un operatiu contra el tràfic de droga
Es van trobar 500 plantes de marihuana | Mossos d'Esquadra

L'operatiu fet l'1 de desembre

Els Mossos d'Esquadra van muntar el dispositiu policial per aquest passat 1 de desembre. Es van realitzar cinc entrades i perquisicions judicials, quatre d'aquestes en domicilis a la urbanització Miami Platja de Mont-roig del Camp i la cinquena en un domicili de Salou.

En el dispositiu es van detenir nou homes que formaven un grup perfectament organitzat per la comissió d'aquests fets delictius i es van localitzar 500 plantes de marihuana, una part de les quals es trobava en procés d'assecament pel seu posterior trasllat i venda.

Quatre dels domicilis disposaven de totes les instal·lacions i elements necessaris pel cultiu de marihuana ‘indoor’  com són làmpades, transformadors, fertilitzants i sistemes de climatització. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, el qual va decretar el seu ingrés a presó.


Comentaris