Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

A presó dos detinguts per dos robatoris violents al barri marítim de Coma-ruga, al Vendrell

Els individus, de 26 i 19 anys, eren coneguts per la policia i comptaven amb sis i cinc antecedents, respectivament | Una de les víctimes va patir una fractura al peu

Un jutge del Vendrell ha enviat a presó dos homes de 26 i 19 anys, de nacionalitat marroquina i tunisiana, respectivament, com a presumptes autors de dos robatoris violents comesos a Coma-ruga la matinada del 19 de juliol. Els fets van passar en poc més de mitja hora de diferència. El primer assalt va ser a un grup de quatre persones que eren en un cotxe aparcat. Els lladres —tres homes— van abraonar-se a un jove i li va prendre la ronyonera. Quan una noia del grup va intentar intervenir, li van prendre el mòbil mentre l'amenaçaven amb una navalla. Poca estona més tard, al camí de les Madrigueres els mateixos atracadors van assaltar una noia per robar-li la motxilla i el mòbil. La víctima va ser colpejada, va caure a terra i es va fracturar el peu.

La investigació policial va concloure que els autors dels dos robatoris eren persones conegudes pels Mossos d'Esquadra, detinguts anteriorment per fels similars. L'home de 26 anys havia estat arrestat sis vegades, mentre que el de 19 ho havia estat cinc cops.

Un cop identificats, la policia va procedir a les seves detencions aquest dimarts. Es dona la circumstància que el lladre de 26 anys era a la comissaria dels Mossos perquè la Policia Local del Vendrell l'havia arrestat el dia abans per un altre furt a Coma-ruga. Hores més tard, els agents detenien el seu company de 19 anys, mentre hi ha un tercer autor identificat pendent d'arrest.

En dos mesos, 13 detinguts per 7 robatoris

Els Mossos d'Esquadra destaquen que les dues últimes detencions formen part d'un seguit d'actuacions policials amb què s'han resolt cinc robatoris amb violència a la via pública o a domicili, dos robatoris amb força i tres delictes de lesions a la capital del Baix Penedès.

En conjunt, la resolució d’aquests casos ha suposat la detenció de 13 joves i la identificació de 3 presumptes autors més que ja eren a presó o en centres de menors per altres delictes. Del total de detinguts, sis han ingressat a un centre penitenciari o de menors.


Comentaris