Els Mossos d'Esquadra en una detenció a Salou

A presó els veïns de Salou que van robar en menys d'una hora dues cases a Bellvei i a Cervelló

Els fets van passar el passat 25 de febrer i es van detenir aquest 9 d'abril a Salou

El passat 25 de febrer els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que s'havien produït dos robatoris  a domicilis en un espai de temps molt curt, poc més d'una hora, a les poblacions de Bellvei del Penedès i Cervelló. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tots dos es van produir amb el mateix modus operandi: van escalar les cases unifamiliars i , per accedir-hi, van forçar amb un tornavís els accessos secundaris. Un cop a dins, van sostreure diverses joies  i diners. Segons els investigadors, el grup es repartia les tasques de vigilància, selecció d'objectius i l'autoria dels delictes. Per les característiques dels fets, tot apuntava que es tractaria de professionals que sempre utilitzaven guants per dificultar la seva identificació.

El 24 de març es va localitzar a Salou  el vehicle amb el qual havien fugit els lladres després de cometre els robatoris. Gràcies a això, les gestions posteriors van permetre localitzar el pis on residien els investigats. Finalment, el passat divendres es va realitzar una entrada i perquisició  en el transcurs de la qual es va detenir els dos autors dels robatoris. També es va detenir una dona relacionada amb els detinguts que estava investigada per un robatori amb força comès el 4 de març en un pis de Reus.

En l'escorcoll fet en el pis de Salou  es van recuperar part de les joies sostretes per la detinguda, roba que els lladres haurien utilitzat en els robatoris i, en el pàrquing, el vehicle utilitzat en els dos robatoris. Al seu interior, a més, hi havia diverses eines susceptibles per cometre il·lícits penals. En el moment d'identificar-se, els tres arrestats van facilitar documentació italiana falsificada. Un cop comprovada la seva falsedat, els agents també els van atribuir un delicte de falsificació documental.

Per aquests motius, els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes i una dona, d'entre 25 i 33 anys, de nacionalitat italiana i veïns de Salou, com a presumptes autors de tres robatoris i un delicte de falsificació documental. Dels tres robatoris, un se li atribueix a la dona i els altres dos als dos homes. Els dos homes detinguts van passar dissabte passat a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.