Pla mitjà d'una agent dels Mossos comprovant la identitat d'una conductora en els controls de mobilitat que s'han fet a Alcanar, al límit amb el País Valencià

Condemnat a quatre anys de presó el conductor que va intentar atropellar dos mossos d'esquadra a Tarragona

L'home va fugir dues vegades d'un control policial, en dos dies diferents | Els agents van disparar per aturar al vehicle

USPAC, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, celebra un nou èxit en una batalla jurídica. Condemnen a quatre anys i un mes de presó a un home que va intentar atropellar a dos Mossos d'Esquadra, en un control policial a Tarragona.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!


Els fets van transcórrer l'any passat, quan una patrulla dels Mossos va aturar a un  conductor per no portar el cinturó de seguretat cordat. Quan un dels agents va baixar del vehicle per parlar amb el conductor, aquest va fugir.


L'endemà, els mateixos agents van tornar a trobar-se amb l'home i el van  interceptar, però aquest va tornar a escapar-se, aquesta vegada dins la ciutat de Tarragona, fins a l'autovia. Els agents van demanar reforços i es va muntar un dispositiu per atrapar el fugitiu.


Quan el conductor del vehicle es va veure sense escapatòria, va intentar envestir als agents, que van haver de disparar al vehicle per aturar-lo. No ho van aconseguir i el vehicle va fugir, una vegada més, per l'autovia, amb dues patrulles al darrere, que finalment van aconseguir interceptar definitivament al vehicle i van reduir al conductor.

Condemnat per atemptar contra l'autoritat

Els advocats del  sindicat USPAC  va decidir personar-se des del primer moment i van aconseguir l'ingrés a presó del detingut i el comís del vehicle. El sindicat critica durament el paper del Departament d'Interior, que segons declaren des d'USPAC, «va fer el mateix que el detingut i també es va escapolir», pel que fa a la defensa dels agents de la policia afectats.


El passat 13 d'octubre del 2020 va tenir lloc el judici  al Jutjat Penal nº 4 de Tarragona i el detingut va ser condemnat a tres anys i vuit mesos per atemptat contra agent de l'autoritat, tot i que no van patir lesions els companys, més cinc mesos de presó per conducció temerària. A més, ha hagut d'indemnitzar a cada agent amb la quantitat de 600 euros per danys morals.


Pel que fa al dia anterior de la detenció, la primera vegada que el condemnat va topar amb els agents, se li demanen quatre anys més de presó per atemptat contra agent de l'autoritat, desobediència i amenaces.