Un avió i un jet privat van estar a punt de xocar mentre sobrevolaven Reus

ENAIRE hauria ocultat una desena d'incidents aeris greus
Un Boeing 737 i un jet privat van estar a punt de xocar a l’aire quan sobrevolaven Reus | cedida

Incident que podria haver acabat en la pitjor tragèdia quan dos avions van estar a punt de xocar mentre volaven per sobre de Reus. L’incident es va produir el passat mes de maig de 2019, segons ha informat ‘El Español’, i va estar qualificat d’'alfa', és a dir, de màxima gravetat.

Així ho recull el citat mitjà, que ha tingut a accés a diversa documentació que demostraria que el director general d’ENAIRE, l’empresa pública encarregada de la navegació civil i aèria i dels aeroports civils a Espanya, hauria ocultat al Consell d’Administració diversos d’aquests incidents de seguretat aèria.

En el cas de Reus, el dia 12 de maig del 2019, un Boeing 737 i un jet privat van estar a punt de xocar a l’aire, arribant a estar separats per una distància de només 1,6 metres en horitzontal i 30 metres en vertical. Aquestes distàncies són molt inferiors a les de seguretat aèria, i que a més és exponencialment més perillosa si es té en compte que els dos aparells volaven a 800 o 900 quilòmetres per hora. La desgràcia es va poder evitar gràcies al sistema intern d’autocol·lisió, el TCAS, que s’activa en cas que es detecti una errada humana, segons l’informe preliminar d’ENAIRE.

L’incident de Reus, però, no va ser l’únic que es va produir aquell mes de maig, el qual ha estat denominat «mes negre», ja que es van registrar un total de tres incidents ‘alfa’ (molt greus) i vuit incidents ‘beta’ (greus). El mes de juny del 2019 es va celebrar el Comitè Intern de Seguretat, on es van anomenar aquests incidents. Dos dies després, però, el director general negava davant del màxim responsable de la companyia que durant el 2019 s’hagués produït «cap incident ‘alfa’».

"❗El perillosíssim narcogrup de TGN que va rebre a trets la policia" "😡 FASTIGÓS abusador de la Ràpita: Es masturba i toca el cul a una dona des del cotxe"