Sis detinguts, quatre d'ells d'una empresa de desocupacions, gas pebre i ganivets per un pis ocupat a Reus

Una desocupació privada a Reus acaba en una batalla campal al carrer i veïns afectats per l'ús de gas pebre

Hi ha hagut un gran desplegament policial a Reus per la violenta desocupació.
Hi ha hagut un gran desplegament policial a Reus per la violenta desocupació. | TarragonaDigital
05 de setembre del 2023
Actualitzat a les 21:26h
Batallacampal per una desocupació privada d'un pis ubicat en un edifici de deu plantes entre l'avinguda Vidal i Barraquer i Pere el Cerimoniós, segons ha avançat el Diari de Tarragona. Fins a sis persones han estat detingudes, quatre de les quals formen part de l'empresa de desocupacions i dues són els ocupes de l'immoble, i s'ha hagut de desallotjar l'edifici per l'ús de gaspebre, què ha afectat alguns veïns i veïnes.

Els fets han tingut lloc a quarts de vuit del vespre d'aquest dimarts, 5 de setembre, a Reus. Segons les informacions publicades pel citat mitjà, quatrepersones d'una empresa de desocupació d'immobles s'haurien presentat al pis per treure per la força els dos ocupes, després que aquest dilluns ja haguessin fet un intentfallit.

Segons sembla, en aquesta ocasió haurien utilitzat mesures més contundents per fer fora els ocupes, fins a l'extrem que han fet servir gaspebre. Això ha derivat en una situació caòtica a l'edifici de deu plantes, i alguns veïns s'han hagut de desallotjar després que s'escampés per l'edifici.

Batalla campal al mig del carrer


Els ocupes també han respostl'atac de gas pebre amb violència, ja que s'haurien defensat amb armesblanquesatacant els treballadors de l'empresa de desocupacions. Els fets han pujat encara més de to i han arribat a les mans.

La baralla s'ha convertit en una batallacampal al carrer i hi ha hagut ferits, segons el diari de paper. També han patit afectacions alguns veïns i veïnes de l'immoble a causa del gas pebre. En aquest punt, el desplegamentpolicial ha estat notori, amb molts efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Reus.

Finalment, la policia ha acabat detenint tots els implicats: els quatre treballadors de l'empresa de desocupacions i els dos ocupes del pis, tots ells per delictes de desordrepúblic, amenaces, lesions i danys. A més a més, als desocupes també se'ls acusa d'un delicte de coacció. Tots ells tenen entre 29 i 39 anys.