Sis persones detingudes, una a Salou, per obligar a prostituir-se a un ciutadà brasiler

La resta de detencions s'han fet a Saragossa i Sant Sebastià | La banda captava les víctimes al Brasil, oferint-los feina de cambrer a Espanya
L'agressor va ser identificat moments després de l'agressió | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han alliberat un home brasiler víctima de tràfic d’éssers humans que havia estat obligat a prostituir-se en pisos de Saragossa i Sant Sebastià, en una actuació a través de la qual s’han detingut sis persones, una d’elles a Salou (Tarragonès). Els detinguts han estat acusats de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans i delictes relatius a la prostitució, entre d’altres, segons apunta la Policia Nacional. De la resta d’implicats, quatre han estat arrestats a Saragossa i, l’altre, altre a Sant Sebastià. A més, s’han fet tres entrades i registres, dos a Saragossa i un a Sant Sebastià, i s’ha intervingut diversa documentació, equips informàtics, telèfons mòbils i tauletes.

La investigació policial va començar amb la declaració de la víctima, qui va relatar amb detall que havia estat enganyat per viatjar a Espanya i treballar en un restaurant, i va acabar exercint la prostitució en diversos pisos de cites. Les primeres gestions de la policia van desvelar que es tractava d’una banda criminal en la qual cada membre estava especialitzat en àrees molt concretes, com ara la captació, recepció, acollida i trasllats, i que emprava una tenda de roba a Brasil per captar les víctimes, oferint-los contractes de feina a Espanya com a cambrers.

Un deute de 7.000 euros, obligats a la prostitució

Posteriorment, els compraven un bitllet d’avió fins a Barcelona amb escala a París, per dificultar els controls policials, i eren traslladats fins a un pis de Saragossa, on els informaven que havien contret un deute de 7.000 euros i que havien d’exercir la prostitució per liquidar-lo. A més, els obligaven a consumir substàncies estupefaents amb els clients i a obtenir les dades de les seves targetes de crèdit per fer-les servir il·lícitament per part de l'organització.

Després d’un temps a Saragossa, eren traslladats cap a un altre pis de Sant Sebastià per seguir sent explotats sexualment. La majoria dels membres de la banda operaven des d’Espanya i només una persona era al Brasil, en una tenda de roba que servia com a centre d’operacions per captar les víctimes i blanquejar els diners obtinguts del tràfic de persones. Els caps, una parella de brasilers, van fer més de 560 enviaments internacionals de diners, arribant a blanquejar més de 280.000 euros. Alhora, es va detectar que, en nombrosos casos, les víctimes eren obligades a fer els enviaments de divises perquè no quedés reflectida la seva identitat.

"Urgent Cambrils: Tallada l'autovia A-7 per un accident" "Última hora: La caiguda d'uns cables elèctrics provoca un incendi a Prades"