ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Sis morts violentes marquen l’any negre al Camp de Tarragona

Tots s’han pogut resoldre menys la mort a trets d’un home al mig de Reus que els investigadors relacionen amb una revenja per drogues
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra investigant a la zona d'un crim. | TarragonaDigital

 

Aquest 2018 que aviat serà història s’ha cobrat sis víctimes violentes al Camp de Tarragona. La majoria d’aquests crims, que han crescut en relació amb l’any 2017, s’ha pogut resoldre i els Mossos d’Esquadra han detingut als seus autors. Només en queda per resoldre l'assassinat a trets d'un home al mig del carrer a Reus. Crims per baralles, amb armes de foc, tirotejos al mig del carrer i ganivetades a Cambrils.

 

El 27 de març va aparèixer a Riudecanyes el cos d’un home. El cadàver presentava diverses ferides i estava abandonat en una zona boscosa. Una baralla amb una altra persona havia acabat de la pitjor manera possible i l’home, per culpa de les ferides, va acabar morint. Els Mossos d’Esquadra van detenir un home, el company de l’home, que l’havia abandonat després de la baralla i que va ser qui va orientar als Mossos fins al cos, al lloc on l’havia abandonat, en aquesta riera de Riudecanyes. La policia va poder confirmar que es tractava d’una mort homicida i va imputar el crim a l’home, de nacionalitat romanesa, a qui també van imputar els delictes de detenció il·legal.

 

Mes de juny amb deu morts a Catalunya, dos d’ells a Tarragona

El mes de juny els crims van marcar l’actualitat de Catalunya. En tot el mes deu persones van morir de manera violenta a tot el país. Dues d’aquestes morts van ser al Camp de Tarragona. El dia 2 de juny es va trobar el cadàver d’una dona a Reus, al Baix Camp. Després de dies d’investigació els Mossos van detenir una dona relacionada amb aquest crim.

 

Es tractava d’una dona del Morell de 59 anys. La detinguda, de Vila-seca i de 57 anys, va clavar diverses ganivetades a la víctima i la va abandonar en un polígon industrial, entre Reus i Vila-seca. Els Mossos van donar per resolt el crim, que no van qualificar de violència sentimental, però no es van conèixer més detalls del crim, encara sota secret d’actuacions. Es va escorcollar casa de la dona detinguda però cap veí, ni tampoc al Morell, van saber relacionar la víctima, que treballava en una empresa de neteja de Reus, amb la detinguda.

 

l'home mort a Cambrils va ser agredit per arma blanca al mig del carrer. | TarragonaDigital

 

El 20 de juny un home va morir a ganivetades al centre de Cambrils, al Baix Camp. Una disputa entre clans va acabar de la pitjor manera possible. Les drogues van ser el detonant de l’enfrontament, segons van explicar en aquell moment fonts de la investigació. Tot i que el SEM va intentar reanimar l’home, de 35 anys, no es va poder fer res per salvar la vida, les ferides d’arma blanca eren massa greus. La baralla havia començat al mig del carrer Juan Sebastián Elcano, al centre de la vila, i allà va acabar, amb l’home estirat a terra. Els antecedents de la víctima i els testimonis van permetre a la policia saber qui era l’assassí.

 

Al cap de pocs dies els Mossos d’Esquadra, que van saber el primer moment qui havia sigut l’autor dels fets, van poder detenir-lo en un pis proper al lloc dels fets. L’home havia estat amagat a casa seva sense sortir-ne i va ser la BRIMO dels Mossos qui en va assaltar la finca, per poder-lo detenir.

 

Tiroteig mortal al centre de Reus

El 5 de setembre un home va morir a trets al mig del carrer a Reus. La víctima, amb un homicidi a l'esquena fa anys a Cambrils, va ser abatut per diversos trets que van ser disparats des d’un cotxe que es va escapar i que va ser trobat calcinat a Mont-roig del Camp. L’home tenia 43 anys i era de nacionalitat albanesa i va rebre els trets a la zona de la Pastoreta, a la zona sud de la ciutat, on vivia. Els quatre trets que va rebre van servir per acabar amb la seva vida.

 

L'home va ser trobat mort en aquesta cantonada de Reus, prop de la plaça de la Pastoreta. | TarragonaDigital

 

Ara per ara no s’han conegut més detalls del crim ni s’ha detingut a cap persona relacionada amb els fets però tot sembla apuntar, segons els investigadors, a un assassinat relacionat amb el tràfic de drogues. És l’únic crim dels sis del Camp de Tarragona que no s’ha pogut resoldre ara per ara. Les investigacions, segons han explicat fonts dels Mossos a TarragonaDigital segueixen obertes però ara per ara sense massa avenços interessants.

 

Dos crims al Vendrell: una dona mata la seva parella i un jove mata la seva mare

El 13 d’octubre una dona va matar a trets d’escopeta la seva parella sentimental al Vendrell, al Baix Penedès. La policia va rebre l’avís que un home estava greument ferit per arma de foc en una casa ocupada de la capital del Baix Penedès. Quan hi van arribar no van poder fer res per salvar-li la vida, les ferides eren crítiques. Al cap de poques hores la policia va detenir a Cunit la parella d’ell, que s’havia amagat a casa d’uns amics.

 

Sabent que la dona podia anar armada, els Mossos van desplegar agents de la seva unitat d’elit GEI, que van assaltar el pis on s’amagava. La dona, amb diversos antecedents i amb llicència d’armes, va ingressar a presó. És l’únic cas conegut que una dona assassina la seva parella sentimental a Catalunya aquest 2018. En canvi, sí que s’han conegut la mort a mans de les seves parelles de sis dones durant els mesos d’aquest any que ja s’acaba.

 

Agents dels Mossos a l'exterior de la casa on es va trobar la dona morta al Vendrell. | TarragonaDigital

 

El 22 de novembre els Mossos van trobar el cos sense vida d’una dona de 49 anys al jardí de casa seva al Vendrell. Tot i que no s’han confirmat detinguts, la policia treballa en la línia d’investigació que va ser el fill de la dona, de 19 anys, l’autor dels fets. El noi, amb problemes psíquics, va ingressar en un hospital psiquiàtric després de la mort de la seva mare. El crim es va produir en una casa unifamiliar del carrer Mimosa, a la urbanització Nou Vendrell, als afores de la capital del Baix Penedès. La policia va descartar en un primer moment violència de gènere i també que la dona hagués estat assaltada per lladres a casa seva.