Imatge d'un agent del SEPRONA

Un home, sospitós de la mort d'una gossa en una finca de Jesús

L'animal hauria estat abandonat hores després de criar

Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA) estan investigant un veí de Tortosa (Baix Ebre) com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal i abandonament, amb resultat de mort, després de trobar el cadàver d’un gos en una finca de Jesús. Els fets es van produir el passat diumenge, 17 de maig, a la zona del barranc del Riu Sec, quan una patrulla del SEPRONA va localitzar el cos d’una gossa podenca, sense signes externs de violència. L’animal, detalla la Guàrdia Civil, hauria mort unes 24 hores abans i, després de l’anàlisi veterinària, es va determinar que hauria criat el dia anterior.

Al punt de la troballa, mentre recollien mostres i el cadàver del ca, els agents van veure un home que rondava pels voltants. Després d’identificar-lo, li van obrir diligències penals per la comissió d’un suposat delicte de maltractament animal amb resultat de mort. El cadàver del gos es va traslladar fins a les dependències dels Agents Rurals a Tortosa i el SEPRONA va sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia tortosí l’autorització per dur a terme la necròpsia i analítica de l’animal per tal de determinar les causes de la defunció.

No es tracta d'un cas aïllat

Durant l’últim any, a la mateixa zona on va ser trobat el cadàver de la gossa ja s’hi havien rescatat diversos cadells abandonats, amb símptomes de desnutrició i possibles malalties, segons apunta la Guàrdia Civil. A més, també s’hi havien localitzat dues femelles adultes de gos que criaven indiscriminadament i de forma incontrolada.

En una d’aquestes actuacions, el SEPRONA va dur a terme una inspecció en una finca dels voltants, on es va comprovar l’existència d’unes instal·lacions amb diversos animals i sense les mínimes condicions higièniques i sanitàries per a la seva cura. Allà, els animals mai havien rebut assistència sanitària i, evidentment, no disposaven de dispositius d’identificació ni documentació, per la qual cosa es va informar els serveis municipals i el Departament d’Agricultura.