L'Ajuntament de Tarragona valora en 624.000 euros les destrosses provocades pel temporal Glòria

Tornar a posar a punt les platges del municipi suposarà una despesa de 420.000 euros | El govern municipal demana l'ajuda de la Generalitat i el Govern espanyol

L’Ajuntament de Tarragona valora en 624.000 euros els danys causats pel temporal Glòria del passat mes de gener. Els desperfectes més importants van tenir lloc a les platges, on es va perdre un gran volum de sorra i es van acumular restes vegetals i residus sòlids que el mar va portar (tubs de plàstic, tubs d’obra, caixes o ampolles). Així mateix, a conseqüència de la gran força de l'aigua, es van trencar molts elements, es van perdre passarel·les i papereres, es van danyar rampes i escales, i moltes dutxes de les platges van quedar desplaçades.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D’altra banda, el temporal també va provocar desperfectes en edificis municipals, especialment en les cobertes, tot i que els danys no van ser considerables. També va resultar afectada la zona esportiva del barri de Sant Salvador, algunes instal·lacions elèctriques i la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua. Finalment, cal assenyalar que el temporal va afectar els caminals i l'arbrat del parc del Francolí.

 

El conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha manifestat que «reclamarem el suport d'altres administracions per fer front als desperfectes del temporal. L'Ajuntament, les entitats i la ciutadania ens hi hem implicat a fons, ara cal que ho facin les administracions de rang superior». En aquest sentit, Puig ha afegit que «cal que tots plegats fem una reflexió: les ciutats només tenen futur si són sostenibles». L’Ajuntament de Tarragona traslladarà a la Generalitat i a la Delegació del Govern de l'Estat aquesta avaluació de danys per tal de sol·licitar ajudes econòmiques per a la seva reparació.

 

Valoració de danys

Els 624.000 euros de valoració de danys es distribueixen en quatre àmbits d’actuació: obres a les platges; mobiliari, serveis i neteja de les platges; edificis i instal·lacions municipals, i parcs i jardins. Les platges afectades i que s'han de reparar són Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga i la Mora. Les actuacions, pressupostades en 324.482 euros, inclouen entre altres les obres de reparació i consolidació de l’escullera del Miracle; la reparació del mur de contenció de la Savinosa;  la reparació dels accessos a la platja dels Capellans; la reparació de la rampa de la zona del club nàutic, la reparació de la guingueta, de les rampes i escales de la zona de restaurants, la neteja d’algues, de la Llarga.; així com l'arranjament del pont i la neteja i reparació del canal, a la platja de la Mora.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A les platges del municipi també s'invertiran 95.927 euros en la reposició dels elements de mobiliari com les papereres, passarel·les i dutxes, així com la neteja i el tractament de residus orgànics i inorgànics. La factura de les reparacions dels danys causats als edificis i instal·lacions municipals suma 52.775 euros, mentre que  la destrucció dels caminals al parc fluvial del Francolí i la trentena d'arbres malmesos o arrancats per la força del vent suposen un cost de 150.000 euros.