Imatge de l'interior de la nau on se celebra la 'rave' a Llinars del Vallès

Un tarragoní, detingut com a presumpte organitzador de la 'rave' il·legal de Llinars

Es tracta d'un jove de 22 anys

La notícia més comentada des del dia 1 del 2021 no està sent la plàcida informació sobre els primers nadons de l'any. Sens dubte, la 'rave' il·legal, en plena pandèmia, a Llinars del Vallès ha copsat tots els titulars. El serial, hores després, sembla que s'ha acabat, o com a mínim la festa sí que ho ha fet. En l'última compareixença, els Mossos d'Esquadra han explicat que mantenen oberta la investigació però han avançat alguns detalls.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un d'ells és que hi ha hagut 2 detinguts, de moment, i un d'ells és un jove tarragoní, de 22 anys, com a organitzador de la macrofesta que trencava amb qualsevol de les normes anticovid actuals. L'altra persona detinguda com a presumpta organitzadora és una donaholandesa de 22 anys. Tots dos han estat detinguts en condició de presumptes organitzadors així com per un suposat delicte de desobediència a l'autoritat. Així ho han anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en una roda de premsa en què han fet balanç del desallotjament de la festa il·legal, que s'ha completat a dos quarts de cinc de la tarda.

La festa il·legal de Llinar del Vallès ha acabat amb un balanç d'aquests 2 detinguts, 5 investigats i 215 persones identificades. Així ho ha explicat aquest dissabte el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que també ha apuntat que durant el desallotjament s'han efectuat 61 proves d'alcoholèmia, totes elles amb resultat negatiu, i una anàlisi drogotest amb un resultat positiu.

En el mateix dispositiu s'han comissat els equips de música dels dos escenaris que hi havia a la nau. Els dos detinguts eren els propietaris dels equips de so. Paral·lelament s'investiga cinc persones per un presumpte delicte de desobediència. A més, Interior portarà la 'rave' a la Fiscalia per saber si els assistents haurien comès un delicte contra la salut pública.