Colpidor testimoni d'un ferit a l'explosió: «Vaig notar com si se m'estigués fonent el cap»

Va ser operat d'urgència a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i traslladat a la Vall d'Hebron per ser operat de les cremades

A poc a poc comença a tornar la normalitat al Camp de Tarragona. Surten terribles novetats, com les sancions imposades per Treball a IQOXE durant els últims anys per incompliments de normativa, però cinc ferits ja van rebre l'altra aquest dimecres, mentre encara queden dues persones ingressades a la Vall d'Hebron. Un d'ells és el Felipe Rendón, de 25 anys, i treballador de l'empresa on va succeir l'explosió i, als micròfons de Rac1, ha explicat com va viure l'incident.

 

 

 

Operat d'urgència per l'impacte de metralla al cap

El jove treballador «ha tornat a néixer», en declaracions al «Món a Rac1». Uns bidons que tenia al davant en el moment de l'explosió al Polígon Sud, li van salvar la vida. Tot i això, l'accident químic va fer que l'impactés metralla al cap, motiu pel qual va ser operat d'urgència a l'Hospital Joan XXIII, on li van treure del cap un tros de la mida de l'esfera d'un rellotge de polsera. Després d'això, però, va ser traslladat fins a la Vall d'Hebron, on serà operat per una cremada de grau tres.

 

«Va sonar com si fos una olla de pressió»

Felipe estava fent una ronda per controlar els nivells dels tancs quan durant uns segons «va sonar com si fos una olla de pressió». El treballador d'IQOXE va notar «un dolor a les orelles que no es podia estar allà» per, tot seguit, anar a avisar a la sala de control que hi havia alguna cosa que no funcionava. 

 

Tot seguit, va haver-hi l'explosió quan Rendón va «notar com si m'estigués cremant tot el cap, com si m'estigués desfent», declarava a Rac1. «Vaig intentar tapar-me la cara i vaig notar que tot el cos se m'estava cremant», afegeix.

 

Van trigar molt a portar-lo a l'hospital

Amb el caos que hi havia a l'explosió, Rendón assenyala que es va trigar molt a portar-lo a l'hospital, perquè faltaven ambulàncies. En conseqüència de l'impacte, havia oblidat coses, fet del qual ja està recuperat. 

 

Explica que «fins a gairebé al cap de dues hores no va venir l'ambulància i em va agafar un atac d'ira perquè estava sagnant i gelat de fred». D'altra banda, reconeix que «no sabia que hi havia més ferits, sinó, m'hagués calmat».