El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

L'ICS obre expedient a tres sanitaris que van «convidar» familiars a vacunar-se en una residència de l'Ebre

Argimon no ha concretat si van arribar a administrar la protecció de la Covid-19 als parents

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i director de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha explicat que l’ICS han obert un expedient a tres professionals d'infermeria que «van convidar» familiars directes a la vacunació contra la Covid-19 quan administraven dosis en una residència de persones amb discapacitat de les Terres de l’Ebre. «És una notícia molt greu», ha lamentat Argimon avui dimecres en roda de premsa, al costat de la subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, en què ha defensat que qualsevol situació d’aquesta mena serà sancionada.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més enllà d’obrir un expedient, el director de l’ICS ha concretat que s’ha apartat a aquests professionals sanitaris dels seus llocs de treball i ha insistit que, quan es desplega la vacunació en un centre, la prioritat és «intentar vacunar al màxim» dins de la residència. Així mateix, Argimon ha subratllat que es tracta d’un «fet aïllat» i ha destacat que en cap moment representa a la resta de treballadors i treballadores que participen en la primera etapa de la campanya de vacunació a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

«Estic realment afectat»

«Estic realment afectat», ha insistit el secretari, que ha reivindicat la feina de les coordinadores dels 26 equips que es desplacen a les residències per vacunar, així com la tasca del personal que està fent torns dobles per administrar les dosis. Preguntat per si aquests familiars haurien rebut la vacuna, Argimon ha dit que no entrarà en detalls però ha precisat que, en el supòsit que això hagi passat, també se’ls administrarà la segona.

La vacuna de Moderna arriba a Catalunya 

Les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la Covid-19 de Moderna, que està previst que arribin a Catalunya aquest dimecres al migdia, es començaran a administrar als hospitals d'Amposta, de Mataró, Althaia de Manresa i Sant Joan de Déu de Barcelona. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, han explicat en roda de premsa que l'acceptació del vaccí entre els primers col·lectius a rebre'l està sent molt alta; amb tot, entre el 7% i el 8% del personal que treballa en residències l'està rebutjant. El pròxim dilluns tornaran a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, ja que està previst que es comencin a administrar les segones dosis de la vacuna.