La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d'Esquadra detenen una persona per tràfic de drogues a la Part Alta de Tarragona el 13 de febrer de 2020

Nou operatiu contra el tràfic de drogues: Fan quatre entrades als barris de Ponent de Tarragona

El dispositiu s'ha fet dins el pla integral PONDUS

Nou operatiu policial conjunta a la ciutat de Tarragona. La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d'Esquadra van realitzar noves entrades i perquisicions en el marc del dispositiu integral PONDUS  (Ponent dispositiu unitari de seguretat) als barris de Ponent de la ciutat. En aquest dispositiu, es van detenir  tres homes com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Punts de venda de droga als barris de Ponent

El passat dimarts 22 de desembre, al voltant de les cinc del matí, la policia autonòmica i la tarragonina van realitzar quatre entrades simultànies a domicilis dels barris de Ponent, en concret a Campclar, Torreforta i Verge del Pilar. Es va entrar a la Rambla de Ponent, el carrer Tortosa i els blocs Butà i Ebre, on hi havia llocs que funcionaven com a punt de venda de cocaïna, haixix i marihuana.

Efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona, la Unitat Canina i Seguretat Ciutadana dels mossos així com agents d’ordre públic pertanyent a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i es van intervenir 6.700 euros en efectiu, 11 grams de cocaïna, 110 grams i 11 peces d'haixix  i 250 grams i 5 dosis de marihuana. A més de la droga i els diners també hi havia balances de precisió, sis armes curtes de foc simulades, telèfons mòbils i aparells electrònics, joies i rellotges i enes per a la comissió de fets delictius.


En l'operatiu es van detenir tres homes, dos de 24 anys i un de 38 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Tarragona, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues. 

Els tres detinguts en les entrades i perquisicions en aquest darrer dispositiu conjunt als barris de Ponent, van quedar en llibertat amb càrrecs aquest passat dijous després de passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. La investigació continua oberta.

PONDUS, per la seguretat dels barris de Ponent

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, es van marcar com a un dels principals objectius d'enguany, la millora de la percepció de seguretat amb una especial incidència en els barris de Ponent. A banda d'augmentar la presència policial, també s'ha apostat per la interacció dels agents de Policia de Proximitat dels dos cossos policials amb veïnsi comerciants.

El dispositiu integral PONDUS (Ponent dispositiu unitari de seguretat) als barris de Ponent de la ciutat es va posar en marxar el 22 d'octubre i les patrulles dels dos cossos fan controls estàtics i dinàmics als accessos així com tasques de patrullatge.

El pla també inclou tasques d'investigació per lluitar contra el tràfic de drogues, robatoris  o receptació. La cooperació entre ambdós cossos serveix per aprofitar l'experiència i els coneixements de la Unitat Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Tarragona, la qual fa anys que lluita també contra el tràfic i els punts de venda de drogues als barris de Ponent. 

La Unitat Bàsica d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona, ha efectuat per ordre dels Jutjats de Tarragona, un total de 20 entrades i perquisicions, de les quals 13, s’han dut a terme als barris de Ponent, la majoria d’elles de manera conjunta amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, amb qui també s’ha actuat a la Part Alta de la ciutat.