Troben un artefacte explosiu a la platja Arrabassada de Tarragona

Els efectius dels Tedax l'han fet detonar a la sorra
Un efectiu dels Tedax manipulant l'explosiu trobat a la platja Arrabassada de Tarragona | mossos

Una colla de nens han trobat un artefacte explosiu a la platja Arrabassada de Tarragona, aquest dilluns, 29 de juny. Segons informa el 'Diari de Tarragona', els nens han trobat la bomba antisonar al voltant de les quatre de la tarda, mentre flotava a l'aigua, l'han agafat i l'han dut a un socorrista.

Els socorristes de la Creu Roja han donat l'avís immediatament a la Guàrdia Urbana de Tarragona, que s'han desplaçat fins a la platja de l'Arrabassada i, juntament amb els Mossos d'Esquadra, han acordonat la zona on hi havia la bomba i s'ha desallotjat la platja per complet, per ordres dels Mossos d'Esquadra i Protecció Civil i amb la col·laboració de la Creu Roja de Tarragona.

Finalment, els efectius dels Tedax s'han desplaçat fins al lloc on es trobava l'explosiu. Un cop desallotjada tota la platja i amb totes les mesures de seguretat, els tècnics han fet detonar l'artefacte explosiu a la sorra. Seguidament, la platja ja s'ha pogut reobrir.

Es tractaria d'una bomba antisonar, uns explosius que es llancen des dels submarins amb l'objectiu de dificultar la seva localització, mitjançant una generació de senyals d'eco sonar amb bombolles d'hidrogen. 

"Al límit: Un conductor begut quasi atropella dos mossos a l'A-7 i es fuga" "Alerta: Nou intent de robatori a la Part Alta de Tarragona"