Un tren de mercaderies perilloses pateix una fuita de gas arg贸 a l'estaci贸 de Mar莽脿

Protecci贸 Civil informa que no hi ha risc per a la poblaci贸
Fins al lloc dels fets s'hi han despla莽at cinc dotacions dels Bombers | Bombers

 

Protecci贸 Civil ha activat el Pla TRANSCAT el vespre d'aquest dimecres, 25 de mar莽, per un incident a l'estaci贸 de tren de Mar莽脿. Un tren de mercaderies perilloses ha patit una fuita a l'altura d'aquesta estaci贸. Es tracta d'una fuita de gas arg贸 liquat, un gas inert i incolor. L'accident s'ha produ茂t a les 19.02 hores.

 

Protecci贸 Civil ja ha informat que no hi ha cap risc per a la poblaci贸. L'incident afecta la l铆nia R15, i segons informacions d'Adif, per la zona hi han de passar almenys dos de trens amb passatgers, per貌 els combois utilitzaran la via m茅s allunyada per tal de respectar el per铆metre de seguretat definit al voltant del tren.

 

Fins al lloc dels fets s'hi han despla莽at cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han estat treballant per ventilar la zona i identificar la fuita de gas arg贸, que hauria estat provocada per un problema de sobrepressi贸 en la cisterna.

 

Tamb茅 hi han acudit diversos t猫cnics de l'empresa propiet脿ria de la mercaderia, que conjuntament han vigilat que la v脿lvula de sobrepressi贸 acab茅s de fuitar. Quan la cisterna ha recuperat un valor normal de pressi贸, els Bombers s'han retirat del lloc de l'incident. Finalment, Protecci贸 Civil ha desactivat el Pla TRANSCAT al voltant de les 22 hores.