L'associació de veïns de la Catedral atura un nou intent d'ocupació a la Part Alta, a Tarragona

L'entitat veïnal, satisfeta amb la ràpida resposta tant dels Mossos d'Esquadra com de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Els veïns de la zona de la Catedral, a la Part Alta de Tarragona, han impedit, aquest dilluns, 6 de juliol, una ocupació il·legal d'un local al carrer Arc d'en Toda, a tocar de ca l'Agapito. Els fets han succeït, segons han explicat a TarragonaDigital fonts de l'associació de veïns de la Catedral, pels volts de dos quarts d'una del migdia, quan tres persones han sigut vistes buidant un local d'un edifici gairebé en ruïnes de la zona. Una veïna ha advertit a l'associació de veïns i, des d'allí, han avisat a Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona.

Des de l'entitat veïnal han mostrat la seva satisfacció «per la ràpida resposta dels agents». Així mateix, el president de l'associació de veïns de la Catedral, Jordi Ferré, ha fet públic, mitjançant un escrit a la seva pàgina de Facebook, que el matí d'aquest dimarts, 7 de juliol, uns operaris, «contractats pel propietari de l'edifici», han tapiat l'accés al local. Ferré ha fet una crida a establir «una xarxa veïnal per a poder fer front, amb agilitat, a aquests intents d'ocupació que s'estan produint a la Part Alta».

Vincles amb el 'Rancho Grande'

Segons aquest històric líder veïnal, els ocupes frustrats d'aquest dimarts tenen vincles amb el 'Rancho Grande', el problemàtic edifici ocupat del barri del Serrallo que ha sigut notícia, en les darreres setmanes, per una batalla campal que han protagonitzat els seus joves ocupants pel bell mig del barri.

Jordi Ferré ha advertit que alguns dels ocupes del 'Rancho Grande' «s'estan començant a deixar veure per la Part Alta». Així mateix, Ferré ha avançat que, davant de l'augment d'aquests casos a la zona, han reactivat les patrulles veïnals: «No tenim cap queixa ni dels Mossos ni de la Guàrdia Urbana, venen molt de pressa, però si els veïns actuem units i responem amb agilitat podrem aturar aquestes situacions». 

"Última hora: Troben un home mort en un pis a Salou" "Nou cop contra la droga, ara a Riudoms: la factura de la llum que destapa una plantació"