Un carrer de Calafell Poble.

Veïns de Calafell impulsen patrulles ciutadanes de vigilància davant l'allau de robatoris

La policia i els Mossos, per la seva banda, busquen dues persones captades per les càmeres

Calafell ha entrat a l'any 2020 amb una tensió evident per l'allau de robatoris de les últimes setmanes, especialment al nucli del Poble. Davant aquesta situació, diversos veïns s'han organitzat i han impulsat una patrulla ciutadana de vigilància, que aquesta passada nit de l'1 al 2 de gener ha fet la seva primera ronda. Així ho han anunciat a través d'un dels grups comunitaris de Facebook, on han relatat com s'ha desenvolupat la primera nit de vigilància, que no ha registrat incidents.

La intenció dels veïns és mantenir aquesta patrulla «fins que la policia o l'Ajuntament decideixin fer la seva feina», segons han expressat. Els impulsors d'aquesta iniciativa creuen que des del consistori i les forces policials no s'està actuant amb prou celeritat per resoldre la situació. De moment han convocat una nova trobada per aquest dijous a les vuit de la tarda a la plaça de Catalunya, per organitzar la nova ronda. Fa unes setmanes, des dels Mossos d'Esquadra es va desaconsellar fer aquesta mena de patrulles de vigilància, en una reunió amb veïns a la Bisbal del Penedès.

Mossos i policia busquen dues persones

Des de l'Ajuntament de Calafell asseguren que s'han intensificat els treballs dels cossos policials per trobar els autors dels robatoris, amb un dispositiu conjunt de vigilància i investigació conjunt de la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra. De moment, se segueix la pista de dues persones que han estat captades els últims dies per les càmeres de seguretat dels establiments on han robat. Tot i això, no es descarta que hi pugui haver més gent implicada.

Segons apunten des del consistori, s'ha pogut recuperar una caixa registradora que s'havia sostret en un dels robatoris. Per aquests primers dies de l'any s'ha previst «una intensificació de les actuacions de seguretat ciutadana, tant amb patrulles uniformades com amb agents de paisà», afegeixen des del govern. També es redoblaran les actuacions «contra l'ocupació il·legal i conflictiva, especialment al nucli del Poble, que està causant nombrosos problemes de convivència».

Diversos comerços de Calafell han patit robatoris o intents de robatoris en les últimes setmanes, l'últim dels quals va tenir lloc la nit de cap d'any, en una cafeteria. La situació ha generat alarma entre els veïns i els comerciants del municipi, especialment al nucli del Poble, on s'han produït la majoria dels successos.

Una de les imatges capturades per les càmeres de seguretat.
Imatge capturada per la càmera d'un dels establiments que han patit un robatori. | Ajuntament de Calafell


Comentaris