Reactiven les pilones al centre del Vendrell per combatre els robatoris

Estaran aixecades durant tota la nit
El Vendrell ha reactivat les pilones per combatre els robatoris al centre. | Cedida
 

L'onada de robatoris que s'està patint al centre del Vendrell ha obligat les autoritats a prendre diferents mesures. La primera va ser incrementar les patrulles a peu de la policia local, amb una unitat que es manté fixa durant tota la nit pels carrers més cèntrics. La segona mesura ha estat reactivar les pilones que impedeixen l'accés de vehicles a l'illa de vianants, per posar més dificultats als lladres.

Aixecades durant tota la nit

El sistema de pilones de l'illa de vianants feia temps que no funcionava, ja que la idea era substituir-lo per càmeres de lectura de les matrícules. Tot i això, el passat febrer ja es va avançar que s'activarien de forma manual quan hi hagués actes amb una gran concentració de persones, per evitar possibles atacs terroristes. Després dels diversos robatoris que hi ha hagut l'últim mes, ara s'ha decidit reactivar les pilones durant tota la nit, per impedir l'accés de vehicles.

Les pilones estan aixecades des de les onze de la nit i fins a dos quarts de sis de la matinada, i l'única sortida i entrada que es deixa pels veïns de la zona està ubicada al carrer del Peix. Les del carrer Major, carrer de Mar i carrer de la Carnisseria estaran aixecades tota la nit. Amb això es vol evitar que s'acostin vehicles al centre, sigui per carregar el material robat o per usar-los contra els aparadors.

Ús de les càmeres de vídeo

Tot i això, una de les hipòtesis amb la qual es treballa és que els lladres puguin tenir la residència al mateix centre històric. Fa unes setmanes, els Mossos d'Esquadra van detenir tres persones que ocupaven dos habitatges al centre i van trobar material divers que havia estat robat. Des de l'Ajuntament del Vendrell s'apunta que les càmeres de lectura de matrícules que es posaran a les entrades a l'illa de vianants també serviran per fer vigilància

"La policia no en dona crèdit: La barbaritat que planificaven 2 veïns de l'Alt Camp" "Gran desplegament dels Bombers per un incendi de vegetació a l'Ebre"