Porrera nevada el gener de 2021

S'esfondra a causa de la neu el Celler Vall Llach de Porrera, propietat de Lluís Llach

Els Bombers han estat alertats per un gran cúmul de neu

El temporal Filomena està causant diversos problemes als municipis del Priorat, on n'hi ha diversos que porten més de 12 hores sense llum i els està fallant el subministrament de gas. Endesa, en aquest sentit, està treballant en aquestes incidències i s'estan desplaçant amb grups electrògens als punts de la comarca on hi ha problemes.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En un punt del Priorat, a Porrera, hi ha hagut un greu incident. Segons informen els Bombers de la Generalitat, s'han hagut de desplaçar fins al carrer del Pont número 9 per a treballar en un sanejament de la coberta d'un celler, on s'hi havia acumulat molta neu i, finalment, s'ha acabat esfondrant. Afortunadament, no s'ha vist cap persona afectada en conseqüència de l'esfondrament.

S'esfondra el celler de Lluís Llach

El celler que s'ha vist afectat, i ha acabat destrossat per la neu, és el Celler Vall Llach, propietat i fundat per Lluís Llach. Segons assenyala Vadevi, els fets han passat entre les 6 i les 7 d'aquest matí de diumenge.

Segons expliquen des del Celler, s'ha perdut part del celler on «vinifiquem, embotellem, etiquetem i emmagatzemem l'estoc de vi, a la plaça del poble, conegut com La Final». En aquest espai, també s'havien recuperat uns cubs amb bótes amb tote l vi del 2019, sense saber en quin estat estan. « Venim d'un 2020 molt difícil i havíem acumulat més estoc del normal, les pèrdues seran significatives», lamenten des del Celler Vall Llach.

Llach, amb el seu amic d'infància, Enric Costa, va fundar el celler l'any 1997. La iniciativa del cantautor català va sorgir després d'uns aiguats que van afectar Porrera l'any 1994 i va decidir ajudar a la reactivació comercial del municipi reaprofitant uns terrenys familiars per a la producció de vi.

Bombers atenen 83 avisos relacionats amb el temporal

Els Bombers de la Generalitat, al llarg de la passada nit — entre les 20 hores d'ahir i les 9 hores d'avui— han atès 83 avisos relacionats amb el temporal arreu de Catalunya. Els principals problemes han estat relacionats pel vent: caiguda d'arbres, branques, pals elèctrics i cartells; tendals i bastides despenjats, cables que treien guspires, vidres trencats i antenes desfalcades.

Els Bombers, a més, han solucionat problemes derivats de la nevada, com ara retirar ambulàncies i altres vehicles encallats en la neu i revisió i neteja de camins i carreteres. També s'ha ajudat personal sanitari a arribar als seus centres de treball, ja que les vies han quedat intransitables per la nevada.

Des de l'inici de l'episodi, els Bombers ja han atès 266 avisos, 36 d'ells a la demarcació de Tarragona, 19 a les Terres de l'Ebre i 17 al Camp de Tarragona.