La 28a Mitja Marató Ciutat de Tarragona espera 2.500 atletes en la seva edició més sostenible

Serà la Mitja Marató +10K més sostenible, amb aigua de l'aixeta i gots de paper-cartó
Imatge de la Mitja Marató de Tarragona de l'any passat. | Cedida

 

Tarragona ja es prepara per la 28a edició de la Mitja Marató +10k Ciutat de Tarragona. L'edesveniment esportiu se celebrarà el pròxim diumenge 24 de novembre des del passeig principal de l'Anella Mediterrània. La cursa espera la participació d'uns 2.500 atletes de la ciutat i d'arreu de Catalunya i la resta de l'Estat. Pel que fa a les inscripcions, es van iniciar el passat 1 de setembre i romandran obertes fins al dia anterior a la cursa, el dissabte 23 de novembre a les 20 hores. Es poden fer a través del web de la Mitja Marató.

 

CaixaBank i Repsol són els patrocinadors de l'edició d'enguany de la Mitja Marató, que també compta amb la col·laboració de diversitat d’empreses i entitats tarragonines. Ara bé, la peça clau de l’organització, són els més de 300 voluntaris que realitzen diferents tasques durant la celebració de l'esdeveniment. «Si portem 28 anys celebrant la Mitja Marató és gràcies a la gent de Tarragona que hi participa cada edició», ha destacat la consellera d’Esports, Maria José López, qui assegura que sense ells la cursa no podria ser possible. Per la seva part, tant el responsable de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, com el de CaixaBank, Eduard Gené, han destacat la implicació de les seves empreses «en les activitats culturals, socials i esportives».

 

El circuit de Mitja Marató està homologat oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme i transcorrerà en paral·lel amb la cursa de 10 km fins al km 4 situat a Ramon i Cajal a l’altura de Parc Central. La resta de circuit serà el que ja és habitual de les darreres edicions: passarà pel centre de la ciutat i façana marítima per tornar a Meta, situada a l’Anella Mediterrània, punt de sortida i on se centralitzaran tots els serveis. Per tal de poder accedir amb facilitat cap a l'Anella, autobusos de l’EMT faran de llançadora pels participants des de la Plaça Imperial, amb sortides a les 8.00 h. i a les 8.45 h.

 

La Mitja Marató +10k Ciutat de Tarragona més sostenible

Enguany l'organització de la Mitja Marató ha decidit convertir-la en l'edició més sostenible, «conscients del problema mediambiental que suposa la utilització d'envasos de plàstic d'un sol ús». D'aquesta manera, en la aquesta edició de la Mitja Marató +10k Ciutat de Tarragona els punts d'avituallament estaran ubicats en els quilòmetres 6, 12, 18 i en l'arribada. Els dos primers es faran amb ampolla i els dos darrers amb gots de paper-cartó. A més, Ematsa un any més instal·larà dos punts d’hidratació al km18 i a l’arribada.

 

De la mateixa manera, per tal que la cursa sigui més propera al medi ambient, per primer any no es donaran els ponxos de plàstic que habitualment es lliuraven als participants en acabar la cursa. «Entenem que aquestes mesures ens ajudaran a contribuir a fer, cada cop més, la nostra cursa més sostenible», remarca la consellera d’Esports, Maria José López.

"🚅 Ni horaris ni trens: la situació actual del Corredor Mediterrani" "🏗Les obres del nou Centre Penitenciari Obert de TGN començaran molt aviat"